Ordstad og LitteraTuren

I 2011 skabte jeg et koncept med litterær byvandring. I løbet af samme efterår blev det udkrystalliseret i to versioner , i Ørestad og på Frederiksberg. Jeg stod selv for udforming og gennemførelse af Ordstad i Ørestaden, og skrev et bidrag til LitteraTuren på Frederiksberg, som jeg ellers overlod til de gode folk i Rumkammerat og VaseLine.

Ordstad er fortælling. Fakta og fri fantasi. Ordstad er historie til en bydel uden fortid. Ordstad er otte fantasifulde fortællinger i Ørestad Nord.

1.-4. september 2011 kunne Ørestadens brugere få en ekstra historie om bydelen bundet på ærmet, hvis de bevægede sig rundt i nabolaget. Gennem otte skilte fortalte otte digtere hver en historie om en bygning i Ørestadens nordlige del – Ordstad.

Hver af fortællingerne blev udstillet på et skilt ved den bygning, de omhandlede. Så på en gåtur kunne du læse både om parkrise i Boligslangen, kærlighed i Metropolen, problemerne for Emil Holms Kanal i det 20. århundrede – eller om det endeløse kollegie i midten.

Skiltene var udstyret med en QR-kode, som de forbipasserende kunne scanne (med en dengang nyere mobiltelefon) for at tage teksten med og læse den senere.

Med QR-koden kunne du også få adgang til et kort, der viser, hvor hver af de otte tekster er placeret i området. Du kan stadig se kortet her på siden.

Alle teksterne fra Ordstad blev desuden opført af forfatterne til et poetry slam-arrangement på Tietgenkollegiet torsdag den 1. september.

LitteraTuren

I dagene 10-19. november 2011 blev LitteraTuren gennemført på Frederiksberg. Her bidrog en række forfattere og kunstnere på en litterær skattejagt, hvor gæsterne skulle indsamle et bogstav fra hvert værk og sætte sammen til et løsningsord.

Jeg bidrog med teksten ‘Aksel Møllers Have’, der var udstillet bag P. Andersens Vandtårn – på et farvestrålende maleri af street-artisten Moss Couture. Den kan du læse her