VesterbroVejr

Tidligere arrangementer og shows


*) Plus poetry slams og andet, der slet ikke er registreret…

30-08-2014: Oplæsning fra hylderne på Hørsholm Bibliotek

Find en bog – og få den gennemtygget, fortolket og spyttet ud i ord og musik.

Sammen med musikeren Gustav Niepoort optræder jeg 30. august til genåbningen af Hørsholm Bibliotek i Kulturhuset Trommen. Men i stedet for kun at læse egne tekster op, kommer en stor del af oplæsningen til være nøje udvalgte uddrag af de mange hyldemeter bøger, biblioteket har stående.

Det er ganske enkelt publikum der bestemmer, henter bøger og bringer dem op til mig, manden med mikrofonen. Og både Tolstoj, bogen om tennis, Dan Turéll og Totte Bygger må være med!

23-08-2014: Oplæsning til Sidegadefest ’14

Jeg læser op af egne tekster og præsenterer bidrag til mit igangværende projekt, VesterbroVejr, når Saxogade lørdag den 23. august afholder Sidegadefest.

01-08-2014: #ModProces på Spirefestival

Den første dag i august er jeg at finde på Spirefestival i Udby ved Holbæk, hvor jeg viderefører mit projekt #ModProces: spontanskreven tekst ud fra publikums input, mine egne tekster – og tidligere opførsler af #ModProces.

Jeg læser dagens #ModProces-udkom – samt en række andre tekster – op fra 16.15 til 16.45. Men allerede tidligere på dagen kan du komme med input til mig på festivalen og på #modproces på Instagram og twitter!

Se hele programmet for Spirefestival her!

08-06-2014: Oplæsning på Hjortshøj Festival

Søndag den 8. juni læser jeg op i litteratur-hjørnet på Hjortshøj Festival ved Aarhus.

Det bliver en blanding af ældre i-dit-ansigt spoken word, nyere spoken word og nyskrevne tekster af en anden karat.

De andre forfattere i Bjørneborgens søndagsprogram er:

02-05-2014: Poetry Slam med kampråb og magtkampe

Som opfølgning på 1. maj og Arbejdernes Internationale Kampdag er der denne aften fokus på den politiske digtning.

Der bliver uddelt poetiske slag (og kærlighed) til både de røde og blå og grå m/k. Og ingen af alverdens -ismer eller -ister får madro.

Og… for at få den op i et endnu højere gear, har vi simpelthen inviteret en perlerække af poetry slammere, bedt dem alle om at skrive politiske slams direkte til lejligheden, og tja… så kæmper de også lige om 5.000 kr. i præmie. Bum!

Oplev ex-DM-vinder Peter Dyreborg som vært, og poetry slammerne:

 • Lasse Nyholm Jensen, ex-Kbh.-mester og ex-dobbelt-Fynsmester + nr. 2 ved DM 2013
 • Frederik Bjerre Andersen, ex-Aarhus-mester + vinder af Ofelia Beach Cup
 • Sara Hauge, DM-vinder 2014
 • Hans Hyttel, en legende fra Aalborg
 • Bianca Fløe, en legende fra Kbh. og indehaver af Trylleformuleringer
 • Michael Dyst, DM-vinder 2013
 • Rasmus Rhode, skuespiller og mangeårig legende fra Kbh.
 • Dennis Buchleitner, nr. 3 ved DM 2014
 • Karsten Østergaard Nielsen, (endnu en) legende + det løse
 • Tobias Dalager, ex-dobbelt-Fynsmester og (en) legende fra Aarhus

Læs mere om arrangementet på facebook

11-04-2014: Spontanskrivning i natkirke på Vesterbro – #modproces 3

Fredag den 11. april klokken cirka 22 deltager jeg med spontanskrivning og oplæsning i Eliaskirken på Vesterbros Torv.

Spontanskrivningen er en fortsættelse af mit projekt #modproces (nu tilføjet et ungsmart hashtag), som jeg tidligere har skrevet på ved to lejligheder, i Hørsholm og i Byens Bogcafé.

Natkirken bliver tredje stop for #modproces – og du er allerede nu og på selve aftenen velkommen til at bidrage med ord og billeder!

Skriv og post dem på twitter eller instagram med #modproces, så samler jeg materialet op, ælter det sammen med tidligere modproces-tekster, billeder samt mine egne nye og gamle tekster – og laver nyt materiale tilsat slideshow og musik!

Til natkirken kan du også opleve forfatter og Byens Forlag-indehaver Thomas Aagaard, der tager publikum med op i kirketårnet til oplæsning og udsigt. Der er kunstinstallationer for (efter sigende) alle sanser. Og jazzpianisten Oliver Autunes sætter musik til den første times natkirke klokken 20-21.

11-04-2014: Copenopen – poetry slam

Jeg stiller op til poetry slam i Huset i Magstræde den 18. april for at afprøve nyt materiale inden det virkelig gælder den 2. maj!

Så forvent blandt andet et par tekster om politik. Og også om noget andet, hvis jeg når så langt …

29-03-2014: Poetry Slam på Det Kongelige – om havemøbler

Det Kongelige Teaters balkonfoyer byder endnu engang indenfor til poetry slam.

Lørdag den 29. marts siger vi farvel til vintertid og goddag til sommertid. Havemøblerne skal stilles frem. Og vi stiller ind på årstidernes skiften, alting i bevægelse, forandring fryder, og man kan ikke træde ned i den samme flod to gange (selv om verdenshavene stiger). Det er en herlig tid, vi går i møde. Så… kom med!

Poetry slammere:

 • Lasse Nyholm Jensen
 • Frederik Bjerre Andersen
 • Jakob Lykke Jensen

Se mere om arrangementet på Facebook!

16-01 og 27-02-2014: ModProces i Byens Bogcafé

Mit koncept ModProces, som jeg introducerede i november 2013 i Hørsholm, fortsætter i januar og februar med ny spontantekst, nye billeder, nye input fra publikum og (måske) nye rytmer.

Kom og bidrag med dine egne ord, billeder og associationer – eller hjælp processen på vej ved at komme med input på twitter eller instagram med #modproces.

29-11-2013: Afsniti – Towards Process

I forbindelse med innovationsfestivalen AfsnitI deltager jeg i arrangementet SalonI – en 90 minutter lang salon-sæance med performance, lyd, video, dans, illustration og tekst.

Mit bidrag er udtænkt i samarbejde med AfsnitI’s arrangører og får navnet ModProces. Det bliver et værk, der skabes i samarbejde med publikum på stedet med udgangspunkt i en base af tekst, lyde og billeder, jeg har klargjort på forhånd.

Idéen er senere hen at bruge den oprindelige tekstmængde samt den tekst og de billeder (og lyde!), de bliver produceret under SalonI, til nye oplæsninger, hvor processen kan gentages og udvikles og forandres. Altså: en slags situationistisk showmodus af morfende morfemer …

Ud over mig deltager performance- og lydkunstner Jeppe Just, danserne Thomas Nørskov og Lars Bjørn, lydkunstner og elektroproducer Karsten Pflum, illustratorerne David Hack Monberg, Camilla Søholt og Tomas Vlk, videokunstner Mai Staunsager og forfatter og digter Adda Djørup.

09-11-2013: Bogforum 2013 – Andersen, Niepoort, sprog og støj på Spotscenen

Det bliver noget med Hovedpersonen – det bliver noget med Appelsin. Det bliver noget med Det vigtigste er, men ikke noget med Den Evige Jyde

Til gengæld kommer der funky trommemaskine, guitar og et tæppe af sprog og støj og spoken word i 20-25 minutter på Spotscenen på Bogforum 2013, når jeg optræder sammen med musikeren Gustav Niepoort.

08-11-2013: Bogforum 2013 – køb en forfatter

På Bogforum 2013 sælger Byens Forlag mig + en bog (Slipset eller BÅV, som jeg begge har bidraget til) for en yderst fordelagtig pris – især fordi man kun behøver at have mig på slæb i en halv time …

Jo flere der køber mig, jo højere ryger jeg op på bestsellerlisterne – derfor sætter jeg mig selv til salg på Bogforum. Mit mål er at overhale Yahya Hassan, Tom Buk-Swienty og Ida Jessen (tilsammen!) og blive den første bog med virkeligt kød på, der sælger i mere end et eksemplar…

På en halv time med mig kan du nå:

 1. At løbe spidsrod mellem Bellascenen og Spotscenen mindst ti gange.
 2. At gå i adstadigt tempo mellem interessante boder, få læst lidt op fra en blodig krimi her, diskutere svampeopskriften på side 276 dér.
 3. At hilse pænt på mig, sige farvel igen og indimellem snakke om tykt og tyndt samt slankebøger.
 4. – og så selvfølgelig få oplæst mine tekster fra BÅV og Slipsebogen fra Byens Forlag.

OBS: Ved købet kan der forekomme enkelte katte og mediumstore mængder beskidt mel i pose og sæk.

07-11-2012: Poesi i Stefanskirken

Stefanskirken på Nørrebro inviterer indenfor til en intens aften. Seks digtere får ti minutter hver til at aflevere deres absolut skarpeste materiale. Arrangementet er en del af KBH Læser.

Oplæsere:

Janus Kodahl –

Aktuel med digtsamlingen ‘Sort/Hvid’,

Peter H. Olesen,

Sangskriver, digter og forfatter. Aktuel med digtsamlingen ‘Jeg er blevet lokal’,

Frederik Bjerre Andersen,

Ordkunstner og performer. Er bl.a. forfatter til ‘Hovedpersonen’,

Peter Butzback Larsen,

Aktuel med digtsamlingen ‘Rug’,

Mirian Due

Har fået publiceret tekster i både Hvedekorn og Slagtryk,

Tommy Heisz,

Forfatter til to digtsamlinger, senest ‘I udkanten’ fra 2011.

05-11-2012: Godnat, Ørestad

Byens Forlag arrangerer under KBH Læser godnatlæsning, og denne mandag tager jeg mig af besøgene hos beboere i Ørestad, der hver især vil få læst op af ‘Slipsebogen’, en bog om selvsamme bydel. For at det ikke skal blive for ensomt kan op til 30 gæster tage turen med rundt.

04-10-2012: Frederik Bjerre Andersen på Teater Vestvolden

Kom og vær med til at åbne den nye poetry slam scene på Teater Vestvolden i Hvidovre. Reglerne er enkle: Poetry slammerne gør deres bedste – udvalgte dommere blandt publikum giver point – den slammer, som får højest point, vinder aftenens konkurrence. Kun originale værker, ingen rekvisitter, ingen instrumenter, ingen udklædning. Poetry slammers, line up: Karsten Østergaard Nielsen (DM-finalist i 2012) + Christiane Hector (DM nr. 2 i 2012) + Frederik Bjerre Andersen (vinder af Ofelia Beach Poetry Slam Cup 2011 og tidligere Aarhus-Mester).

12 til 14-04-2012: Minitour i Nordtyskland

Poetry slam i Kiel (Se billeder), Hamburg (Se billeder) og Lübeck (Se billeder)

10-11-2011: Frederik Bjerre Andersen i Møstings Hus

En aften med tekst, foto og performance i anledning af, at LitteraTuren åbner. LitteraTuren er en bogstavjagt med otte poster rundt på de mærkværdigste og mest fantastiske steder på Frederiksberg. Til arrangementet i Møstingshus læser jeg mit eget bidrag op – samt to andre tekster, jeg har skrevet til street-art. Se billeder her.

01 til 04-09-2011: Frederik Bjerre Andersen til Ordstad i Ørestad Nord

Se billeder og mere om instalationen her

01-09-2011: Frederik Bjerre Andersen på Tietgenkollegiet

Poetry slam poesiens kampsport – litteraturoplæsning, hvor publikum er dommere. Poeterne har hver især tre minutter til at læse op og vinde tilskuernes gunst. Kun de tre, der får flest point, går videre til den altafgørende finale. Denne aften kan du opleve otte poeter fra det danske spoken word-miljø. I første runde læser alle deltagerne deres bidrag til projektet ‘Ordstad’ op. I 2. runde er der frit slag – og ligeså i finalen, for dem der er så heldige at nå dertil… Se billeder fra arrangementet her.

30-07-2011: Frederik Bjerre Andersen til Ofelia Beach Poetry Slam – finale

Efter min 2. plads i kvalifikationen står jeg 30. juli på scenen i Ofelia Beach Poetry Slams finale.

09-07-2011: Frederik Bjerre Andersen til Ofelia Beach Poetry Slam

9. juni deltager jeg i 1. kvalifikationsrunde ved Ofelia Beach Poetry Slam. Der er ingen garanti – men hvis alt går vel, stiller jeg endda op med nyt materiale. Deltagerne er ud over mig selv Mathias Bundgaard (dansk mester 2011), Michael Dyst (DM-finalist), Jan Nygaard (fra Aalborg), Kim Linnet (DM nr. 2) samt en wild card surprise. Se billeder.

13-03-2011: Frederik Bjerre Andersen på Vesterbro Bibliotek

13. marts har jeg sagt ja til at troppe op på Vesterbro Bibliotek og forklare om mit bidrag, teksten ‘SDR BLV’ med tilhørende collage (som der findes en kort og ganske ufuldstændig forklaring på her). Før eller efter forklaringen følger selve teksten (deri består oplæsningen…) Line Rasmussen, der har bidraget til BÅV med et Kihoskh-spil, kommer ligeledes og fortæller om dét, og Thomas Aagaard Skovmand fra Byens Forlag tager sig af resten af BÅV… det er nemlig dem, der har udgivet bogen, forstås.

18-11-2010: Frederik Bjerre Andersen på Retro Nørrebro

Frederik Bjerre Andersen læser op og fortæller om ‘Ord i Vejen’, 28 skiltesider i Jægersborggade, til Retro Universitetet. Se billeder.

09-11-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort i Trinitatis Natkirke

9. november klokken 20 er Hovedpersonen – Andersen + Niepoort tilbage i Trinitatis Kirke i anledning af litteraturfestivalen KBH Læser. Se video.

06-11-2010: Frederik Bjerre Andersen på Københavns Hovedbibliotek

Lørdag d. 6. november 2010 kl. 13.00 – 15.00 på Københavns Hovedbibliotek siger modtagere af litteraturstøtten gennem tiden tak for støtten og viser de danske læsere, hvad de har fået for pengene. På næste års finanslov er det planen at skære tre fjerdedel af støtten bort. Se billeder fra arrangementet.

07-10-2010: Frederik Bjerre Andersen til Poesi på Staden

Frederik Bjerre Andersen læser op af ‘Hovedpersonen’ til Poesi på Staden

29-09-2010: Frederik Bjerre Andersen til Pecha Kucha #15 i Ny Tap

Frederik Bjerre Andersen præsenterer Ord i Vejen, P-Shirts, Bøffelsjow, Har du set min Sky?, Hovedpersonen, spoken word, feriebilleder og andre fremtidige og fortidige idéer på Pecha Kucha Night #15. En række kunstnere og kreative stiller op i konceptet, der giver hver optrædende 20 x 20 sekunder – 6.40 – til at præsentere det, man kan og vil. Se video her.

09-09-2010: Poetry for Charity, Café Zusammen

Se billeder og video fra arrangementet her.

04-09-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort til Litteratur på Slottet i Aabenraa

Lørdag den 4. september deltager Hovedpersonen – Andersen & Niepoort i litteraturfestivalen Litteratur på Slottet i Aabenraa. Flere detaljer følger i august måned. Relaterede indlæg

28-08-2010: Osloo ved DAC

Frederik Bjerre Andersen taler til kunstneren FOS’ Osloo-projekt ved Dansk Arkitekturcenter: en flydende pavillion med taler og musik. Denne lørdag er Osloos sidste dag. Også på scenen: La Belle Indifference og Per Kristensen band…. blandt andet.

24-08-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort i Trinitatis Natkirke

Frederik Bjerre Andersen læser op af debutbogen ‘Hovedpersonen’ til natkirke i Trinitatis med musik af Gustav Niepoort.

13-06-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort på SoupaNatural

‘Hovedpersonen’ – Andersen + Niepoort opfører for første gang i København den lange version af Frederik Bjerre Andersens debutbog ‘Hovedpersonen’ tilsat Gustav Niepoorts musik. Ud over det sædvanlige (guitar, mini-keyboard, 90′er-maskineri, filtre, diktafon og tromme) er der også garanti for farvede balloner og publikumsinddragelse undervejs.

03-06-2010: Øverste Kirurgiskes oplæsning #84 – i B7

Frederik Bjerre Andersen læser op af debutbogen ‘Hovedpersonen’ til Øverste Kirurgiskes månedlige oplæsnings – formentligt på B7.

14-05-2010: Frederik Bjerre Andersen på Københavns Hovedbibliotek

Frederik Bjerre Andersen læser (kort) op af ‘Hovedpersonen’ i anledning af Jørgen Dissing Nørgaards reception for digtsamlingen ‘Præst Pissemand’.

13-05-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort til Lyd + Litteratur

‘Hovedpersonen’ opføres på åbningsaftenen af Geigers Lyd + Litteratur-festival i Århus, med Frederik Bjerre Andersen på ord, HTC-telefon og tromme, og Gustav Niepoort på pedale, filtre, knapper, keyboard og guitar. Se billeder her.

25-04-2010: Frederik Bjerre Andersen til Vild med Ord – Århus litteraturfestival

Frederik Bjerre Andersen og Jeppe O., to erfarne performancepoeter og forfattere, visker, råber, bøjer og misbruger sproget – for dets eget bedste. Bla. oplæsning fra deres nye bøger ‘Hovedpersonen’ og ‘Hund i brand’. Se billeder fra arrangementet her.

15-04-2010: Hovedpersonen – Andersen & Niepoort på Københavns Hovedbibliotek

”Med Lyd På” Journalist og forfatter Frederik Bjerre Andersen har skrevet et sug af en bog! Hovedpersonen vil læse op af sin nye tekstsamling ‘Hovedpersonen’, tilsat et lille stykke af Gustav Niepoorts musik. Og flere lydoplæsninger kommer til. Arrangementet afsluttes med en åben snak om lydoplæsningen som mulighed og kunstform. Smørrebrød med leverpostej og sky på kan købes. Se billeder her.

25-03-2010 Frederik Bjerre Andersen Under Oplæsning

Frederik Bjerre Andersen til Café Under Konstruktion i Folkets Hus.

23-03-2010: Frederik Bjerre Andersen i Den Midlertidige Boghandel

Billeder og video fra arrangementet.

08-03-2010 til 13-03-2010: Frederik Bjerre Andersen i Arnold Busck International Boghandel A/S

Frederik Bjerre Andersen læser op af ‘Hovedpersonen’ mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag i uge 10. Alle dage cirka klokken 15. Billeder kan ses her.

07-03-2010 Frederik Bjerre Andersen til Odense Lyrik

Frederik Bjerre Andersen læser op af ‘Hovedpersonen’ til festivalen Odense Lyrik. Se billeder fra arrangementet her.

06-03-2010 ‘Hovedpersonen’ på Din Nye Ven

Frederik Bjerre Andersens skønlitterære debut ‘Hovedpersonen’ præsenteres i selskab med Folkegaven (DJ) og gæsteoplæsere. Se billeder fra arrangementet her.

03-03-2010: Frederik Bjerre Andersen på Onkel Danny’s Joint

Se billeder fra arrangementet her.

04-02-2010: Ord i Vejen / Gaden Finder Vej

Fernisering for Ord i Vejen [07.00 – 13.30], Frederik Bjerre Andersens bidrag til arkitektur og kunstprojektet Gaden Finder Vej i Jægersborggade. Ord i Vejen består af en række butiksskilte med citater hørt og indsamlet i Jægersborggade. Relaterede indlæg

21-04-2009: Lyrikkanonen udfritter Din Nye Ven

Andersen & Nielsen stiller spørgsmål på spørgsmål på spørgsmål til gæsterne på café Din Nye Ven, når vi optræder med poesi og quiz tirsdag den 21. april klokken 20. Rygtet går, at quiz-vinderen kan dele en flaske vodka med sine nye venner…eller bare med sig selv.

11-01-2009: Andersen i Onkel Dannys Joint

Onsdag den 11. februar læser Frederik Bjerre Andersen op til Dannys Joint i Råhuset på Onkel Dannys Plads ved Halmtorvet.Blandt de øvrige optrædende er Kasper Schulz, Carsten Boe og musikeren Lars Harboe.

08-11-2008: Løwert Legathjem feat. Annika Aakjær

Tre aftener i efteråret byder Andersen & Nielsens Lyrikkanon publikum indenfor i Løwerts Legathjem til kulturquiz, lykkehjul, poetiske bordbomber og musikalske gæster.
Efterårets sidste musikalske optræden i Løwerts Legathjem har vi lagt i hænderne på Annika Aakjær.

Efter showet indtager vores pladeven pulten og præsenterer musik med udgangspunkt i aftenens geografiske tema, fynsk.

18-10-2008: Løwerts Legathjem feat. Lise Westzynthius

Kulden er så småt på vej ind over Danmark – og ind gennem dørene i Løwerts Legathjem. Når Andersen & Nielsen næste gang byder indenfor i den ellers lune stue, er temaet nemlig finsk – og aftenens musik har også sine rødder der…

Finland er både kendt for knive, vodka, mobiltelefoner, saunaer, samere og storslået natur. Det kommer vi (næsten) alt sammen ind på i aftenens tema og i Den Store Kulturquiz, hvor publikum skal svare rigtigt på spørgsmål om dette og hint for at vinde Løwerts Kulturlegat.

Legathjemmet er også lykkelige som en varm kop kakao midt i den finske tundra over at præsentere aftenens musikalske gæst: Lise Westzynthius. Hun er godt vokset op i den danske muld, men har gennem sin finske mor rødder i det allerhøjeste nord, hvor hendes Helsinki-mormor også gav hende et skvæt musikalsk opdragelse på klaveret. Liseblev først kendt sammen med Mikael Simpson i bandet Luksus, men har siden slået sit navn grundigt fast som solist med Heavy Dream (2002), Rock, you can fly (2004) og senest Siberian Mission (2007).

Der er også finsk at høre i højtalerne når Legathjemmet går på hæld – fra klokken 23 til 01 spiller vores DJ finsk musik ud i de krinkelkroge, ødemarken og birkeskoven er så fuld af.

27-09-2008: Løwerts legathjem feat. Mads Mouritz

Når legathjemmet første gang slår dørene op, står musikeren Mads Mouritz med på scenen.

Mouritz debuterede i 2004 med det anmelderroste album ‘This chaos called love’. Siden har han blandt andet sat musik til tekster af forfatteren Lone Hørslev, skrevet musik til Martin de Thuras Robert-vindende novellefilm”Ung Mand Falder’ og udgivet et nyt album med opbakning fra The Bleeding Hearts: No more of Less (februar 08).

Legathjemmet byde også på den store kulturquiz, fransk tema og artige overraskelser.

17-06-2008: Andersen & Nielsen i Natkirke

Trinitatis Natkirke ved Rundetårn har under titlen “I begyndelsen var ordet” inviteret en række forfattere til at læse op i de kirkelige omgivelser. Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Andersen går på scene kl. ca. 21.00 og bliver der i hvert fald 20 minutter.
Vel mødt!

17-11-2007: Lyrikkanonen på BogForum

For 2. gang besøger Andersen & Nielsens Lyrikkanonen kulturtidsskifternes stand på Bogforum. Kom og oplev jomfrurejsen med konceptet ‘Det Poetiske Arkiv’.
Lørdag kl. 16.00. Stand 412.

16-11-2007: Lyrikkanonen på BogForum

For 2. gang besøger Andersen & Nielsens Lyrikkanonen kulturtidsskifternes stand på Bogforum. Kom og oplev jomfrurejsen med konceptet ‘Det Poetiske Arkiv’.
Fredag Kl. 17.00. Stand 412.

29-09-2007: Andersen, Nielsen, Forsom og Madsen på Momentum

Når Frederik Bjerre Andersen og Jonathan Nielsen besøger Teater momentum, byder de publikum på en velvoksen portion poetisk kompot, garneret med spontanskrift, rettidig nyhedspoesi og Lykkehjul.

Den 29. september står i Viggo Madsen tegn. Den odensianske digter kan nemlig fejre 40-året for sin debut i magasinet Hvedekorn, og i denne anledning læser Madsen op, akkompagneret af en portrætfilm. Også forfatterskoledebutanten Chresten Forsom er på plakaten denne aften.

Teater Momentum
Filosofgangen 19
5000 Odense C
Kl. 21.00

14-09-2007: Andersen, Nielsen og Mouritz på Momentum

Når Frederik Bjerre Andersen og Jonathan Nielsen besøger Teater momentum, byder de publikum på en velvoksen portion poetisk kompot, garneret med spontanskrift, rettidig nyhedspoesi og Lykkehjul.
Fredag den 14. får vi følgeskab af den anerkendte og anmelderroste musiker Mads Mouritz, der i 2004 udgav sin meget anmelderroste debut ”This Chaos Called Love”.
I foråret satte han musik til poetens Lone Hørslevs digte på albummet ”Så er det sagt”.

Teater Momentum,
Filosofgangen 19
5000 Odense C
Kl. 21.00

21-04-2007: Nielsen til Bogdage i Århus

I forbindelsen med genudgivelsen af børnebøgerne om Skrumepen, skal Jonathan Nielsen interviewe forfatteren Gunnar Wille til ”Bogdage” i Musikhuset i Århus.
Det foregår Lørdag d. 21. april, klokken 11.00 på Børnescenen.

24-02-2007: Andersen & Nielsen i Odense

Teater Momentum byder under navnet ’Poesi Galore’ Andersen & Nielsen velkommen til den fynske hovedstad, hvor vi i sommeren 2005 optrådte i H.C. Andersens skygge.

Lørdag den 24. februar klokken 21 står vi på egne velegnede og veludviklede ben, med en times poetisk potpourri. Se eller gense ukulelen, Lykkehjulet, de aktuelle nyheder, 66 linier og meget mere på Teater Momentum, Filosofgangen 19 i Odense C.

06-12-2006: Nielsen støtter Ungdomshuset i 12 minutter

Onsdag d. 6. december er der maraton oplæsning i Ungdomshuset.
Over 50 forfattere læser op til fordel for retsbevidstheden – bl.a. Peter Laugesen, Christina Hesselholdt, Thomas Krogsbøl, T.S. Høeg, Mette Moestrup, Bo Hr. Hansen, Peter Adolphsen, Peter-Clement Woetmann og altså Lyrikkanonens egen Jonathan Nielsen.
Arrangementet starter klokken 14.00 og fortsætter til langt over midnat med hele 5(!) forfattere i timen. Nielsens 12 minutter starter omkring klokken 19.00.
Læs mere på: http://ptrc.blogspot.com/

23-11-2006: Lyrikkanonen i fisk

Andersen & Nielsens Lyrikkanon folder poesiens faner ud i fisk, Nørregade 13, torsdag den 23. november klokken 20.

Selvom caféen og genbrugsbutikken fisk er ejet af Folkekirkens Nødhjælp, bliver der ingenlunde tale om hverken messen eller prædiken. I stedet møder Frederik Bjerre Andersen og Jonathan Nielsen op med både billedprojektor, musik, salathoveder og lykkehjulet – kendt fra Politikens kryds og tværs.

Du kan købe øl og vand samt bæredygtig øko-agtig kaffe og the under arrangementet. Entreen er oven i købet kvit og fri.

13-10-2006: Kulturnat med sms og sentura

Sentura deltager sammen med en række andre kulturmagasiner i kulturnat-arrangementet i Literaturhaus. Andersen & Nielsen deltager – blandt andet med sms-digte fra seneste nummer af magasinet.

11-10-2006: Nielsen hylder Madsen

Jonathan Nielsen er blandt bidragyderne, når Literaturhaus den 11. oktober fejrer 40 året for digteren Viggo Madsens debut. I ProduktionsEnheden TurBoLens’ regi har Jonathan, sammen med sin kollega Chresten Forsom, nemlig kreeret en konceptuel portrætfilm om og med Viggo Madsen.
Arrangementet (der også byder på Lars Bukdahl og debutanten selv) starter klokken 20.00
28-09-2006: Lyrikkanonen i LiteraturHaus
Lyrikkanonen optræder torsdag den 28. september i Literaturhaus’ litteraturcafé. Andersen og Nielsen byder indenfor i kælderhøjde til oplæsning, interviews, lykkehjul, nyhedsoplæsning og godnathistorie.

Gæsterne i kanonens krudtkammer er 40 års-forfatteren og Bebop-magnaten Asger Pardekooper Braun og forfatteren Chresten Forsom, der blev udklækket fra forfatterskolen i 2005.

Der er mad i litteraturcaféen klokken 19, og klokken 20 lader Andersen og Nielsen de første ord lyde fra en af de til lejligheden opstillede mikrofoner.

Literaturhaus Litteraturcafé
torsdag den 28. september kl. 20 (mad klokken 19)
Møllegade 7
2200 København N

21-09-2006: Andersen læser på M gasins Danmarkstour

Århus-magasinet M gasins nyeste nummer indeholder digte fra postnumre i hele Danmark, deriblandt 2400, hvor Lyrikkanonens Frederik Bjerre Andersen bor.

Torsdag den 21. september læser Frederik op til M gasins Danmarks- tour-arrangement i Huset, Magstræde. Det præcise tdispunkt er svært at forudsige, da mange muligvis dukker op. Men prøv lykken og kig forbi.

M gasin-tour i Huset
Torsdag den 21. september kl 17 – 21.30
Huset, Magstræde
København

15-09-2006: 20×20xAndersenxNielsen

Lyrikkanonen optræder med digte og show på 20×20 Visions udstilling “3 Festdage for Maleriet”.

200 kunstnere udstiller 2000 malerier, grafikker og collager, alle i størrelsen 20×20 centimeter. Publikum må flytte rundt på de mange værker efter behag, hvormed udstillingen hele tiden ændrer sig.

3 Festdage for Maleriet
Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
2301 København S

15. september klokken 14

27-08-2006: Poesiens Dag 2006

For 4. år i træk er Andersen & Nielsen at finde til Poesiens Dag i Frederiksberg Have.
Hele eftermiddagen læses der op fra samtlige plæner; smukt iblandet fuglekvidder og andre naturligheder. Yderligere info følger.

02-07-2006: Det Bedste

Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Andersen udgør halvdelen af firkløveret bag Det Bedste, der optræder søndag eftermiddag i Spoken Word-teltet på Roskilde Festival 06.

Sammen med kollegerne Claus Ankersen og Peter Dyreborg vil Andersen & Nielsen underholde publikum med en uforglemmelig litterær stund, bestående af kvadrofonisk oplæsning og fornemme enkeltmandspræstationer.

Adresse:
Højskolernes Spoken Word-telt
Ovalen på festivalpladsen
Dyrskuepladsen
4000 Roskilde

2. juli klokken 14:30-15:00

29-06-2006: Andersen & Nielsen på Roskilde 06

For fjerde år i træk er Lyrikkanonen repræsenteret i Højskolernes Spoken Word-telt på Roskilde Festival.

Andersen & Nielsen bestrider det ærefulde hverv som showstarters i et frit flagrende poetisk potpourri. De to herrer lover, at Roskilde 2006 vil blive hilst velkomment med skarptslebne skrivelapper og deliriske digteri, når duoen hiver spontan-live-lyrik og jukeboks-poesi ind i 30 minutters litterær dødsdrom.

Adresse:
Højskolernes Spoken Word-telt
Ovalen på festivalpladsen
Dyrskuepladsen
4000 Roskilde

20-06-2006: Projektør på Lyrikkanonen

Oplæsningsrækken Projektør afslutter sæsonen med at stille skarpt på Andersen & Nielsens Lyrikkanon. I showet varmer de to poeter blandt andet op til deres optræden på årets Roskilde Festival.

Adresse:
Metrobar
Rosenørns Allé 32
1970 Frederiksberg C
20. juni klokken 19:30
17-06-2006: Kunstwerk på Kraftwerk
Lørdag den 17. juni byder ungdomskulturhuset Ktaftwerk indenfor til Kunstwerk.

Andersen & Nielsen er med i billedet, og optræder 2×30 minutter med oplæsning og live-spontan-lyrik.

Adresse:
Kraftwerk
Valbygårdsvej 2
Lørdag den 17.juni
klokken 18:30-20:00

11-05-2006: Litteraturcafé med Lyrikkanonen

Andersen & Nielsen afrunder sæsonen af litteraturcaféer i Literaturhaus. Med sig bringer de en kuffertfuld af forsommer-digte, mystiske gags – og en special-guest star: Peter-Clement Woetmann.

Adresse:
Literaturhaus
Møllegade 7
2200 København N
www.literaturhaus.dk

18-03-2006: Andersen og Nielsen er værter til Turélls 60-årsdag

Dan Turéll ville i år være fyldt 60. I den anledning fejrer Dan Turéll Fonden den danske digter lørdag den 18. marts, dagen før hans fødselsdag. Et stort arrangement på den Sorte Diamant er forlængst udsolgt, men ude på 17 københavnske knejper skummer fadøllen gratis klokken 24:00. Og Andersen & Nielsens Lyrikkanon står klar som værter to af stederne:

På Floras Kaffebar, Blågårds Plads 27, byder Frederik Bjerre Andersen indenfor og læser tekster til ære for Onkel Danny.

På Le Chat Noir, Borgergade 93, hylder Jonathan Nielsen Dan Turéll med digte, før fadølshanerne åbnes på fuldt gled.

Begge steder starter arrangementet ca. 23:45. I alt 17 digtere er udvalgt til at repræsentere Dan Turéll Fonden på aftenen.

25-02-2006: Ord-underholdning på boghylderne

Hvis du er ude og spadsere lørdagen af i det snarlige forår, kan du hvile fødderne og få lidt til ørene i Forum Antikvariat fra klokken 14-15. Den sidste lørdag i februar gæster Andersen & Nielsens Lyrikkanon antikvariatet på H.C. Ørstedsvej.
Hylderne bliver støvet af og fyldt med levende ord, når Frederik Bjerre Andersen og Jonathan Nielsen på skift læser op af egne værker og bøgerne i Forum Antikvariat. Mens den ene læser, sidder den anden digter ved skrivemaskinen og forfatter nye tekster. Publikum kan give inspiration til skriveriet med ord og vendinger – gerne hentet fra nogle af de mange hyldemeter i antikvariatet. Desuden gives der også gratis læseprøver fra antikvariatets bøger og kundernes indkøb.
I slutningen af hver halvleg på 1800 sekunder læser Andersen & Nielsen de spritnye tekster op.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med tidsskriftet Sentura. Forum Antikvariat byder på et mindre traktement i pausen.

20-11-2005: Andersen med O. og Persson på Bogmessen

Frederik Bjerre Andersen læser op sammen med Jeppe O. og Michael Persson ved Litteratursiden.dk´s stand på Bogforum 2005.

Søndag den 20. november klokken ??
Forum, Julius Thomsens Plads i København

19-11-2005: Andersen & Nielsen på bogmessen

Lørdag d. 19. november klokken 14.00 er Andersen & Nielsen at finde ved Kulturtidsskriftet “Senturas” stand på bogmessen i Forum. Her vil de agere konferencier og skabe tekstlighed on-the-spot! Desuden vil de aspirere uhæmmet til BG-Banks litteraturpris på 300.000 kr. (!)

18-11-2005: Andersen & Nielsen på bogmessen

Fredag d. 18. november klokken 17.00 er Andersen & Nielsen at finde ved Kulturtidsskriftet “Senturas” stand på bogmessen i Forum. Her vil de agere konferencier og skabe tekstlighed on-the-spot! Desuden vil de aspirere uhæmmet til BG-Banks litteraturpris på 300.000 kr. (!)
18-11-2005: Andersen & Nielsens Lyrikkanon Dekonstruerer Dan
Der er slips, sprog, krimier – og en kronragning, live on stage – når digterduoen Lyrikkanonen dekonstruerer Dan Turéll som led i ”Arven efter Dan” på Vangede Bibliotek.

Andersen & Nielsens Lyrikkanon tager favntag med Onkel Danny og tvinger ham i bibliotekets linoleumsgulv med en halv Nelson. Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Andersen læser op af egne tekster, blander blod og sprog med Dan Turéll og fortæller anekdoter fra det liv, der konstant gennemborer pupillerne.

Dekonstruer Dan – præsenteret af Andersen & Nielsens Lyrikkanon. Vangede Bibliotek, Vangede Bygade 45,2820 Gentofte. Fredag den 18. november 2005 klokken 19:30. Entré 40 kroner

08-10-2005: Andersen & Nielsen i Fredericia

I Det Bruunske Pakhus klokken 20.00 er poeterne at finde på en scene de bestemt ikke begge er helt trygge ved, men ikke desto mindre insisterer på at stå på (!). Aftenen byder på et Poetry Slam, men derfor kan man jo godt forvente stor poesi fra Andersen & Nielsen. Showet afslutter turneen i trekantsområdet, så mon ikke denne aften bliver noget ganske særligt…mon ikke…

08-10-2005: Andersen & Nielsen i Middelfart

På Middelfart bibliotek klokken 15.00 er poeterne at finde på en scene de bestemt ikke begge er helt trygge ved, men ikke desto mindre insisterer på at stå på (!). Dagen byder på et Poetry Slam, men derfor kan man jo godt forvente stor poesi fra Andersen & Nielsen.

07-10-2005: Andersen & Nielsen i Kolding

På “Republikken” klokken 20.00 er poeterne at finde på en scene de bestemt ikke begge er helt trygge ved, men ikke desto mindre insisterer på at stå på (!). Aftenen byder på et Poetry Slam, men derfor kan man jo godt forvente stor poesi fra Andersen & Nielsen.

06-10-2005: Andersen & Nielsen i Vejle

På Vejle bibliotek klokken 19.30 er poeterne at finde på en scene de bestemt ikke begge er helt trygge ved, men ikke desto mindre insisterer på at stå på (!). Aftenen byder på et Poetry Slam, men derfor kan man jo godt forvente stor poesi fra Andersen & Nielsen.

03-10-2005: Trekantsområdet invaderet

6.-8. Oktober er Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Andersen at finde på utallige poetiske scener i trekantsområdet, som et led i områdets vildt vovede og vanvittige poetiske satsning: Litteraturfestivalen. Vejle, Kolding, Middelfart og Fredericia gæstes. Brian Mikkelsen er med på vognen…(!)

28-09-2005: 99 Linier på Ideal Bar

Onsdag den 28. september klokken 19.00 bliver hyperpoesi-projektet “99 linier” læst højt på Ideal Bar. Samme aften åbnes projektets hjemmeside (www.99linier.dk) for offentligheden. 99 linier er et samarbejde mellem Jonathan Nielsen, Frederik Bjerre Andersen og den tidligere kanon Anita Egelund. Vel mødt!

28-08-2005: Poesiens dag: Kanonen i Haven

Lyrikkanonen deltager for 3. eller 4. år i træk (se, det kan vi ikke engang selv huske) i Poesiens Dag i Frederiksberg Have.
Der er nok af digtere i haven den dag, men om alt går vel er Jonathan og Frederik at finde på den store grønne klump græs, der ligger lige i forlængelse af hovedindgangen.
Havens poesi åbner klokken 14 og lukker igen 17:00.

23-07-2005: Andersen på Andy´s

Frederik Bjerre Andersen er inviteret som gæsteoplæser til Koordinats (www.koordinat.dk) arrangement på Andy´s Bar i Gothersgade 33.
Det er lørdag den 23.juli kl. 20:30, at det foregår, og entreen er fri.
Hr. Andersen er forøvrigt ikke skuffet over først at være med til koordinatsystemets 18. oplæsningsarrangement på Andy´s. 18 er nemlig hans lykketal…

15-07-2005: Kanonen og HCA i Odensen

Lyrikkanonens femdobbelte poesi-artilleri. Fredag den 15. juli i Brandts Passage i Odense. Her læser Lyrikkanonen op som led i fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Oplæsning er samtidig Lyrikkanonens sidste som femkløver – fremover består Lyrikkanonen af Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Andersen.

01-07-2005: Andersen & Nielsen på Roskilde 2005

Andersen og Nielsens Nonspex Trøffelgondol

Torsdag den 30. juni og fredag den 1. juli
klokken 19.00-21.00

To timers prangende poetisk potpourri, serveret med spartansk spektakel og graciøse spark over skinnebenet. Publikum iklædes vrangvillige poetiske snugcoats og tilbydes olympisk ordleg fra kanten af spillerfeltet.
Et konfiturekondensat af dandylyrikere, populærmusik og internationale
spoken word-artister fra ind- og udland.

– Oplæsninger ved poeter fra Tyskland og England og af Poetry Slams
opfinder, Marc Smith (US).
– Poesi-fodbold med lyrik, tilbagelægninger og lækre lårmuskler.
– Mundgodt og musik i mikrofonen.
– Publikum og poesi på podiet.
– Droscher i Gaarden efter hver Forestilling.
30-06-2005: Andersen & Nielsen på Roskilde 2005
Andersen og Nielsens Nonspex Trøffelgondol

Torsdag den 30. juni og fredag den 1. juli
klokken 19.00-21.00

To timers prangende poetisk potpourri, serveret med spartansk spektakel og graciøse spark over skinnebenet. Publikum iklædes vrangvillige poetiske snugcoats og tilbydes olympisk ordleg fra kanten af spillerfeltet.
Et konfiturekondensat af dandylyrikere, populærmusik og internationale
spoken word-artister fra ind- og udland.

– Oplæsninger ved poeter fra Tyskland og England og af Poetry Slams
opfinder, Marc Smith (US).
– Poesi-fodbold med lyrik, tilbagelægninger og lækre lårmuskler.
– Mundgodt og musik i mikrofonen.
– Publikum og poesi på podiet.
– Droscher i Gaarden efter hver Forestilling.

20-05-2005: Koloni Poesi

Fredag formiddag er Lyrikkanonen på besøg i en kolonihave for at åbne en purung 1.g-klasses øjne og ører for poesien. Der bliver læst op fra verandaen og slappet af i gyngestolen, mens de interesserede unge slænger sig på græsset…poesiens veje er uransaglige…!

12-04-2005: Andersen og Nielsen: Coda-momenter

A Baal. Absolutte poetisk fortissimo fra Pisserenden i København. Lyrikkanonens Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre A. udfører hed oral-lyrik med momentane hukommelseskortslutninger og brændte filmstrimler i sælsving. Skal ses.

Cafe Felis, Rosensgade 21, Århus C
12. april 2005
klokken 21:00

31-01-2005: Kanoner på Krogerup Højskole!

3/5 af Lyrikkanonen er denne mandag draget den lange vej til Krogerup Højskole. Her vil de holde et oplæg om ”Den oplæste tekst”, og efterfølgende er der så workshop for alle pengene. Arrangementet er lukket for offentligheden, men jo ikke uinteressant af dén grund!

10-11-2004: Trible A. på Play

Ankersen, Adolphsen og A. optræder som første indslag i en ny række Wicked Wednesday arrangementer på Play i Njalsgade onsdag den 10. november klokken 20:04.
Peter Adolphsen (Brummstein mm), Claus Ankersen (x-Ord på hjul, bladsmører og smørrebrødsjomfru) og Frederik Bjerre A. (punktvis poet og bladsmører i et smørhul på Sjælland) læser op, sådan stille og roligt.
Det er alt. Men rimelig wicked.

Wicked Wednesday feat. Trible A.
Play, Njalsgade 21 F
Islands Brygge
Onsdag den 10. november kl. 20:04

03-11-2004: Lyrikkanonen i Lundtoftegade

Lyrikkanonen optræder i Barakken inviteret af Kvarterløft Nørrebro Park.
5xL Showet er kendt fra Roskilde Festivalen 2004: Lyrikkanonen med lys, lugt, lyd og luft!

Digterfællesskabets fem skabende poeter skaber ravage med lige dele rockkoncert, lydcollage, røgelsespinde, lillepige-stemme og lyrik. Det er ord på en uordentlig måde, gloser på gadeplan.

Jonathan Nielsen: Solsorte & skrammer

Anita Egelund: Pige poesi a lá poetry slam

Frederik Bjerre A.: Addi Engels afskedskoncert

Cecilie Barner Mathiasen: Indiens-inspirationer

Claus Høxbroe: Lydig lyrisk lounge love – feat trompetist Franz M H Bomberg

Det er i Barakken, Lundtoftegade 87, onsdag den 3. november klokken 19:00

08-10-2004: Kulturnat på Kraftwerk

Claus Høxbroe, Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre A. tager Kraftwerket under behandling i selskab med Caspar Berg i forbindelse med Københavns Kulturnat 2004.

Torsdag den 8.oktober kl.21-22

Kraftwerket
Valgårdsvej 2
2500 Valby

(lige ved Valby Station/ Toftegårds Plads)

30-09-2004: Herlev Gymnasium

Cecilie Barner Mathiasen, Jonathan Nielsen og Claus Høxbroe indtager Herlev Gymnasium, hvor de vil læse op for en samlet flok elever og derefter drage ud i hver klasse og diskuterer det ´skrevne´ sprog.

Herlev Gymnasium
Højsletten 39
2730 Herlev

04-09-2004: Vild JYSK Bøffel Sjow – The Århus Swingduck Tour !!

Vild JYSK Bøffel Sjow – The Århus Swingduck Tour !!

Lyrikkanonens afslutter succesen med poesi-shows fra Stengade 30 i København med en særudgave på Gyngen i Århus under navnet Vild Jysk Bøffel Sjow.

Digteren Peter Laugesen og musikeren Kenneth Thordal aflægger visit i et to timers underholdningsprogram med poesi, pop og pistoler, gags, gæster og galop mod solnedgangen.

Foruden gæsterne optræder Lyrikkanonens digtere med oplæsning og fornøjelige indslag. Jonathan Nielsen er vært og interviewer.

Lyrikkanonens Vild Jysk Bøffel Sjow.
Gæster: Peter Laugesen og Kenneth Thordal.
Lørdag den 4.september klokken 21:30.
Gyngen, Mejlgade53, 8000 Århus C.
Fri Entré.

29-08-2004: Poesiens dag med Lyrikkanonen

Søndag den 29.august er Lyrikkanonens digtere for tredje år i træk på plads og på græsset i Frederiksberg Have til Poesiens Dag. Mere info følger når arrangementet nærmer sig.

05-08-2004: Vandkanonen

Lyrikkanonen indtager igen i år Kulturhavn, der afholdes ved Islands Brygge, Havneholmen, Fisketorvet og Kalvebod Brygge.

Kulturhavn er blevet Københavns årligt tilbagevendende havnefestival med kultur- og fritidsaktiviteter langs havnen.
Festivalen er fire dage med gratis oplevelser inden for dans, musik, teater, gøg, lyrik og masser af sport – både i vandet og på land.

Kulturhavn
Islansk Brygge
´Scenen´
Kl. 20.30 – 22.00
Fri entre

04-08-2004: Fanny & Foxy´s Fashion Fair

Lyrikkanonens digtere Claus Høxbroe, Anita Egelund og Frederik Bjerre A. deltager på onsdag den 4.august til modeshowet Fanny & Foxy´s Fashion Fair som poetisk opvarmning. Modeshowet foregår ved Kulturstaldene, Halmtorvet 13 på Vesterbro. Der er “fashionshowparty” fra klokken 20:00, og Lyrikkanonens lyrikere fra ca.21:30-22:00, hvorefter modeopvisningen med tøj af 20 designere fra Vesterbro finder sted.

01-07-2004: 5 x Roskilde

Lyrikkanonens lys, lugt, lyd og luftshow. Digterfællesskabets fem digtere strøer poetisk tørv over den begyndende smat i et hyper-stratosfærisk 5xL-show:
Lydrig lys-lyrik i luften tilsat lugt. De fem kendisser fra det anerkendte Vild West Bøffel Sjow i København indtager nye dimensioner af sig selv, hinanden og publikum, for at udfolde en superdynamisk ultrapoetisk helhedsvision på Roskilde 04.

10-06-2004: Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Aftenens gæster er:

– Duoen ´Olesen Olesen´ med guitarer
– Digteren Naja Marie Aidt
(+ evt. Guest-Sjow-Starman)

Bøffelsjowet finder som altid sted i Café Stalingrad på Stengade 30 klokken 20:00. Der er gratis entré

13-05-2004: Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Aftenens gæster er:

– Den uglemærkede digter Eske K. Mathiesen og
– Danmarks svar på Bl.a. Beck, Simon Gylden.

Bøffelsjowet finder som altid sted i Café Stalingrad på Stengade 30 klokken 20:00. Der er gratis entré

08-05-2004: Egelund og Bjerre A. til barometerfest

Anita Egelund og Frederik Bjerre A. læser op til fest hos de tidligere lyttere til P3-programmet Det Elektriske Barometer.
Kl.18.00
Studenterhuset, Købmagergade, København.

28-04-2004: Skolen på Herredsåsen

Lyrikkanonen med Claus Høxbroe, Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre A. læser op for 8.-9.klasseseleverne på Skolen på Herredsåsen i Kalundborg.

08-04-2004: Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Gæsterne er denne gang:

– AheadAhead (Michael Lee Burgess og Henrik Sundh)
– Mette Moestrup
– Seimi Nørgaard

Bøffelsjowet finder som altid sted i Café Stalingrad på Stengade 30 klokken 20:00. Der er gratis entré

Mere info:
Burgess kom til Danmark i slutningen af 90´erne, og er manden der om nogen bragte Poetry Slam til landet. Siden har han forladt konkurrencedigtningen, men bevarer noget af formen i sine “ambient spoken word narratives”, som Henrik Sundh sætter musik til i duoen Aheadahead.
Mette Moestrup debuterede med samlingen “Tatoveringer” i 1998, og har siden udgivet den roste digtsamling Golden Delicious i 2002.
Seimi Nørgaard er digter og kunstner, og har flere år været indblandet under overfladen i kulturen, blandt andet i den internationale Junge Hunde Festival.

01-04-2004: Hindholm Socialpædagogiske seminarium

Lyrikkanonen står klar på Hindholm Socialpædagogiske seminarium, hvor der bliver optrådt med bl.a gæster og uden sikkerhedsnet.

Hindholm Socialpædagogiske seminarium
syd for Fuglebjerg på Sydsjælland.

22-03-2004: Lyrikkanonen på Espergærde Gymnasium

Oplæsning af, og snak om, poesi med en udvalgt flok kanoner.

11-03-2004: Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Aftenens gæster er på vej…

12-02-2004: Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller

Så er tiden igen moden til en spritny omgang Vild West Bøffel Sjow på Stengade 30.

I foråret gæstes showet af en skønsom blanding af musik og lyrik, bl.a. Lars Bukhdal, Aheadahead og Olesen-Olesen.
Men bare vent, programmet er stadig under indvikling, så mon ikke der kommer endnu et par af de skarpe forbi.

Det først sjow står i ’internationalitetens’ tegn da både den amerikanske digter/storyteller Tangela Floyd og vores egen unge P3-knøs Tue West kommer forbi.

Vild West Bøffel Sjow II – Bøflernes Bestseller
Første gang Torsdag d. 12. Februar klokken 20.00
på ”Stengade 30”
Stengade 18
Kbh. N.

Adgangen er gratis men øllen har pris!

Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

02-02-2004: Oplæsning på Greve VUC/Gymnasium

Claus Høxbroe, Anita Egelund og Jonathan Nielsen er kanoner på mission når Lyrikkanonen træder op til ord klokken 10.10 mandag morgen i Greve.
18-12-2003: Vild West Bøffel Sjow!
JuleafslutningsSjow!

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Bl.a. en lille hemmelighed der rimer på noget julebagværk…!

Sjowet begynder klokken 20 og der er gratis adgang.

Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

04-12-2003: Vild West Bøffel Sjow!

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Musikeren Niels Skousen
og digteren Kenneth Krabat.

Sjowet begynder klokken 20 og der er gratis adgang.

Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

29-11-2003: Lyrikkanonen på Holmegårds Bibliotek i Hvidovre

Lørdag d.29. november fra klokken 10:30 til 12:30 læser Lyrikkanonens digtere op for bogorme og læseheste på Holmegårdens Bibliotek i Hvidovre.

Adressen er:

Plovheldvej 6,
2650 Hvidovre

20-11-2003: Vild West Bøffel Sjow

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Musikeren Kenneth Thordal.
Digteren Matin Glaz-Serup læser op.

Der er gratis adgang. Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

06-11-2003: Vild West Bøffel Sjow

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Digteren Peter Poulsen læser op med band.
Digteren Lone Hørslev læser op.
Digterne fra Bændelormen besøger “sjowet”.

Der er gratis adgang. Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

02-11-2003: Lyrikkanonen på Gimle

Lyrikkanonen indtager Roskilde´s spillested Gimle, sammen med bla. Lars-emil woetmann, Peter-clement woetmann, Rune Kjær og Mimi munch jensen, når Frederik S. Nielsen holder fernicering på sine malerier. Digterne vil kaste med ord fra kl. 18.00.

Gimle
Ringstedvej 30
4000 roskilde

30-10-2003: Lyrikkanonen på Solrød Gymnasium

Lyrikkanonen læser op på Solrød Gymnasium fra 12-12:50, og deltager herefter i undervisningen en times tid. Poeter kan også tage ved lære – eller kan de?

29-10-2003: Addi Engel i Ungdomshuset

Lyrikkanonens Frederik Bjerre A. læser rockpoetica fra “Af: Addi Engels opstandelse og fald” i Ungdomshuset (Ungeren) på Jagtvejen.

Tidspunkt: cirka 21:00

23-10-2003: Vild West Bøffel Sjow

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Musikeren Peter Sommer ( fra duoen Superjeg)
og digterne fra gruppen “Koordinat”.

Der er gratis adgang. Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

12-10-2003: Kanonen rammer Metroen

Når metrostrækningen mellem Frederiksberg og Vanløse åbner søndag d.12. oktober er det med Lyrikkanonen ombord i et af togene. I tre timer læser vi op for passagerer, pendlere, personale og pensionister på den nyåbnede strækning over og under jorden.

10-10-2003: Stressperformance på Hovedbiblioteket

Lyrikkanonen stresser gennem en halv times digtshow som led i Københavns Hovedbiblioteks tema på kulturnatten 2003: Stress.

Fredag d.10. oktober kl.22:30

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade 15
1172 København K

09-10-2003: Vild West Bøffel Sjow kl.20

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Bandet Hæst
Digteren Marianne Larsen

Der er gratis adgang. Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

25-09-2003: Vild West Bøffel Sjow kl.20

Hver anden torsdag i efteråret byder Lyrikkanonen indenfor i Café Stalingrad på spillestedet Stengade 30 på Nørrebro.

Sjowet består af Lyrikkanonens egne oplæsere samt gæster fra lyrikkens, litteraturens og musikkens verden.

Gæsterne denne torsdag er:

Rapperen Zoffmann
Digteren Rasmus Nikolajsen
Poetry slammeren Anita Egelund

Der er gratis adgang. Se mere om sjowet under “Faste arrangementer” hvor Vild West Bøffel Sjow har egen hjemmeside!

Adresse:
Stengade 30
Stengade 18
2200 København N

11-09-2003: Vild West Bøffel Sjow – klokken 20 på Stengade 30

Lyrikkanonens Vild West Bøffel Sjow starter op på denne mindeværdige dato.

I Stengades Café Stalingrad læser Lyrikkanonen op, og giver også plads til optræden fra aftenens gæster:

Musikeren Tobias Trier og digteren Peter Dyreborg Moslund

Sjowet starter klokken 20:00 – der er gratis adgang.

OBS! I anledning af præmieren spiller Stengade 30 ud med 25 liter gratis fadøl til publikum!

Mere info: se Vild West Bøffel Sjows hjemmeside under “Faste arrangementer”

31-08-2003: Poesien dag i Frederiksberg Have

Lyrikkanonen deltager i mængden af digtere til Poesiens Dag i Frederiksberg Have søndag d.31. august. Oplæsning under træerne klokken 13-17.

29-08-2003: Lyngby Natten

I forbindelse med Lyngby Natten indtager Lyrikkanonen mørket og skyder ord efter nattevandrende.

Stadsbiblioteket i Lyngby
Lyngby Hovedgade 28
Kongens Lyngby
Kl. 19.00

16-08-2003: Phone Poetry

Phone Poetry – poesi gennem telefonen..

Telefonen er in, lyrikken er ude. Telefonen er blevet menneskets bedste ven, og det er i dag næsten umuligt at forestille sig, at vi tager af sted uden mobilen indenfor behagelig rækkevidde. Anderledes forholder det sig med lyrikken, der i den brede befolkning opfattes som mærkelig og uforståelig, ja ligefrem farlig. Et unikt samarbejde mellem digterfællesskabet Lyrikkanonen og Post & Tele Museum knytter nu lyrikken og telefonen sammen i en enestående event.

Digtoplæsning ”live”
Lørdag den 16. august kl. 13.00 er der digtoplæsning ”live” gennem telefoner på Nytorv i København. Post & Tele Museum leverer de praktiske rammer i form af telefoner og omstillingsbord, mens Lyrikkanonens digtere og gæster står for det kreative indhold og oplæsning.

Det er gratis for alle forbipasserende at deltage i eventen, der varer ca. to time. Deltagelse forudsætter blot, at man løfter røret, ringer op til omstillingsbordet og beder om at få læst et digt op.

Phone Poetry
Lørdag d. 16. august
Kl. 13.00
Nytorv, Strøget

02-08-2003: Lyrikkanonen på Kulturhavnen

Lyrikkanonen kaster lyriske gloser efter festivalgængerne på dettes års Kulturhavn, når digterfællesskabet både torsdag og lørdag optræder i Islands Brygges Kulturhus.

Kulturhavn 2003 har fået vokseværk: Festivalen kan i år byde på 84 aktiviteter. Havneparken er blevet udvidet både med det nyanlagte areal på Islands Brygge og den splinternye badeanstalt samt på Havneholmen hvor der også er kommet en badeanstalt og sandstranden ”Copencabana.”

På Kalvebod Brygge kan man i år opleve et flydende Kulturhus og flere sejlklubber, og på Fisketorvet vil der også være fyldt med spænende aktiviteter.

Lørdag D. 02/08 – 2003
Kl. 17.00 – 18.30

02-08-2003: Ud med poesien!

Ud med Poesien! er digtoplæsninger på åben gade. I løbet af de 3 timer en dag med Ud med Poesien! som oftest varer får forbipasserende og stillestående storbyboere mulighed for at høre op mod 10 forskellige digtere.

Denne dag med bla. :

Lyrikkanonen – Jesper Elving – Morten Hjerl Hansen – Cecilie Lolk Hjort – Lasse – Sigrid Andersen – Christoffer Gertz Bech – Maja Lucas – Henrik Busk.

Omkring Købmagergade , Kl. 12.00-16.00

31-07-2003: Lyrikkanonen på Kulturhavnen

Lyrikkanonen kaster lyriske gloser efter festivalgængerne på dettes års Kulturhavn, når digterfællesskabet både torsdag og lørdag optræder i Islands Brygges Kulturhus.

Kulturhavn 2003 har fået vokseværk: Festivalen kan i år byde på 84 aktiviteter. Havneparken er blevet udvidet både med det nyanlagte areal på Islands Brygge og den splinternye badeanstalt samt på Havneholmen hvor der også er kommet en badeanstalt og sandstranden ”Copencabana.”

På Kalvebod Brygge kan man i år opleve et flydende Kulturhus og flere sejlklubber, og på Fisketorvet vil der også være fyldt med spænende aktiviteter.

Torsdag d. 31/07 – 2003
Kl. 16.00 – 17.30

26-07-2003: Ud med poesien!

Ud med Poesien! er digtoplæsninger på åben gade. I løbet af de 3 timer en dag med Ud med Poesien! som oftest varer får forbipasserende og stillestående storbyboere mulighed for at høre op mod 10 forskellige digtere.

Denne dag med bla. :

Lyrikkanonen – Cecilie Lolk Hjort – Morten Hjerl Hansen –
Lars-Emil Woetmann – Lasse

Kultorvet, Kl. 13.00-16.00

19-07-2003: Ud med poesien!

Ud med Poesien! er digtoplæsninger på åben gade. I løbet af de 3 timer en dag med Ud med Poesien! som oftest varer får forbipasserende og stillestående storbyboere mulighed for at høre op mod 10 forskellige digtere.

Denne dag med bla. :

Lyrikkanonen – Rasmus Halling – Maja Lucas – Christoffer Gertz Bech – Henrik Busk – Morten Hjerl Hansen.

Købmagergade v/ Rundetårn , Kl. 13.00-16.00

12-07-2003: Ud med poesien!

Ud med Poesien! er digtoplæsninger på åben gade. I løbet af de 3 timer en dag med Ud med Poesien! som oftest varer får forbipasserende og stillestående storbyboere mulighed for at høre op mod 10 forskellige digtere.

Denne dag med bla. :

Lyrikkanonen – Jakob Nielsen – Anna-Sofie Ellen Duvald – Ordklöver (Boritz) – Sigrid Andersen – Morten Hjerl Hansen.

Amagertorv, Kl. 13.00-16.00

11-07-2003: Lyrikopvarmning på Jazzfestivalen

Lyrikkanonen varmer op til jazzkoncert med Morten Kaargaard Group på Københavns Hovedbiblioteks udendørsscene.

Fredag d.11. juli kl.16:30

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade 15
1172 København K

07-07-2003: Lyrikopvarmning på Jazzfestivalen

Lyrikkanonen varmer op til jazzkoncert med Dreamcatcher på Københavns Hovedbiblioteks udendørsscene.

Mandag d.7. juli kl.16:30

Københavns Hovedbibliotek
Krystalgade 15
1172 København K

05-07-2003: Karin Toft og Frederik Bjerre A. på Arden Digtfestival

Lyrikkanonens Karin Toft og Frederik Bjerre A. læser op på Arden Digtfestival 2003.

Karin Toft:
Lørdag d.5.juli klokken 17:20

Frederik Bjerre A.
Lørdag d.5.juli efter kl.21 (friscene)

Arden Digtfestival
Blåkildevej 46d
9510 Arden

30-05-2003: Frederik Bjerre A. på Hovedbiblioteket

Frederik Bjerre A. fra digterfællesskabet Lyrikkanonen læser digte op på Københavns Hovedbibliotek i forbindelse med arrangementet Majlyrik på Hovedbiblioteket.

Fredag d.30.maj

kl. 15:15

Krystalgade 15, 1172 København K

03-05-2003: Frederik Bjerre A. på DK4

Frederik Bjerre A. repræsenterer poetry slam i DK4s direkte aftenprogram Lørdagssjov fra Århus, der denne aften har fokus på det danske sprog.

DK4, kl.20:30-22:00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.