Slip let for faneblade i Gmail

Jeg har flere steder på Facebook og twitter set bekendte beklage sig over de nye faneblade i Gmail. Altså dem, der opdeler din mail i en eller flere af kategorierne ”Primary”, ”Social”, ”Promotions”, ”Updates” og ”Forums”.

Beklagelserne går fra, at man risikerer at vigtige mails bliver glemt, fordi de nu ikke ligger synlige forrest i indbakken; over at man ikke kan lave sine egne faneblade og sorteringer, men må nøjes med en eller flere af Gmails fem tilgængelige kategorier; til at man af det ene eller andet princip bare ikke vil have Googles beskidte fingre til at sortere i ens post…

gmail-logoMen løsningen på problemet er nu en hel del lettere end overhovedet at beklage sig: bare lad være med at aktivere andre faneblade end ”Primary”! Hvis du allerede har gjort det, så genvind den gamle Gmail-fornemmelse sådan her:

  1. Tryk på tandhjulet yderst til højre – vælg “Konfigurer Indbakke”
  2. Fjern fluebenet i alle andre indbakker end “Primære”
  3. Tryk på “Gem”

På den måde ender alle dine mails lige som hidtil i den samme postbakke. Gmail fjerner altså ikke fx ”promotion”-mails helt, hvis du ikke tilvælger fanebladet – beskederne ligger bare i den primære indbakke. Og du kan stadig foretage din egen sortering ved at oprette regler og kategorier for forskellige afsendere, emner osv. Den opdeling er så tilgængelig ude i venstrespalten.

Selv er jeg dog foreløbig godt tilfreds med fanebladene og Gmails sortering: Den gør det lettere for mig at fokusere på (om der er kommet) relevante beskeder, og hvis jeg synes en  mail er endt i den forkerte fane, kan jeg let flytte den:

  1. Klik og hold på den mail du vil flytte (eller marker flere på én gang og klik/hold derefter)
  2. Flyt med markøren til et andet faneblad.
  3. Gmail spørger nu, om fremtidige mails fra samme afsendere skal samme sted hen som dem, du lige har flyttet. Det kan du jo så sige ja til eller lade være 🙂

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen 2017