Rest in Piip: Poetry slam er død – poetry slam længe leve!

I dag, torsdag, offentliggjorde arrangørgruppen Piip på Facebook, at de efter fire sæsoner lægger Københavns poetry slam-scene i graven.

Det er selvfølgelig altid vemodigt – men omvendt er Piip ikke de første, og helt sikkert slet heller ikke de sidste, til at arrangere poetry slam i hovedstaden.

Jeg har fx. også selv stået som arrangør i fire sæsoner, og i aktuel nutid på Piips Facebook-væg spår også Peter Dyreborg (der selv arrangerer slams i stort set hele resten af landet, Hvidovre og Valby inklusive), at nogen helt sikkert finder ud af et eller andet, der som en anden Fugl Fønix kommer til at rejse sig i asken efter Piip-fuglen.

Hele poetry slam-hejset går tilbage til Chicago i 80’erne, hvilket jeg blandt andet selv har skrevet en artikel om her. Men i København ser arvefølgen for poetry slam-arrangører cirka sådan her ud (skriv endelig, hvis jeg har glemt nogen!):

  • 1998-2000 (cirka): Café Poeten, KafKaféen og Kulcaféen – Janus Kodahl, Adam Drewes og Michael Lee Burgess mv.
  • 2001 – 02:  Kulcaféen – Ord på Hjul (Alan Hammerlund, Sternberg, Claus Ankersen, Kasper Schultz, Frank Langmack, Lars-Emil Woetmann)
  • 2002-03: Kulcaféen – Frederik Bjerre Andersen og Claus Høxbroe/ Lyrikkanonen
  • 2004 – 09: Ideal Bar, Vega – Poetry Slam Cph. (forskellige konstellationer med Frederik Bjerre Andersen, Nicolas Jespersen, Alan Hammelund, Claus Ankersen, Caspar Berg, Lasse Thorning, Jacob Hallgren)
  • 2009 – 2013: Huset, Magstræde – Piip Poetry Slam (Lasse Thorning, Thorkil Jacobsen og Louise Cain)
  • 2013 – ?: Godt spørgsmål…

Lige nu er arvefølgen for Danmarks ældste, faste poetry slam-by altså up for grabs. Og det er på sin plads at hylde to af Piip-arrangørernes hovedvinger med et par billeder fra dengang, da de selv lige var trådt ind i rampelyset på poetry slam-scenen (klik for at gøre dem større):

Pip, pip, hurra! – og så kan du i øvrigt se mange flere billeder fra “gamle dage” på slam-scenen her, høre en hel CD med poetry slams fra midt-00’erne her og læse endnu flere ord om slam i den her og den her artikel …

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen 2017