Ordstad er fortælling. Fakta og fri fantasi. Ordstad er historie til en bydel uden fortid. Ordstad er otte fantasifulde fortællinger i Ørestad Nord.

1.-4. september 2011 kunne Ørestadens brugere få en ekstra historie om bydelen bundet på ærmet, hvis de bevægede sig rundt i nabolaget. Gennem otte skilte fortalte otte digtere hver en historie om en bygning i Ørestadens nordlige del – Ordstad.

Hver af fortællingerne blev udstillet på et skilt ved den bygning, de omhandlede. Så på en gåtur kunne du læse både om parkrise i Boligslangen, kærlighed i Metropolen, problemerne for Emil Holms Kanal i det 20. århundrede – eller om det endeløse kollegie i midten.

Skiltene var udstyret med en QR-kode, som de forbipasserende kunne scanne (med en nyere mobiltelefon) for at tage teksten med og læse den senere.

Med QR-koden kunne du også få adgang til et kort, der viser, hvor hver af de otte tekster er placeret i området. Du kan stadig se kortet her på siden.

Alle teksterne fra Ordstad blev desuden opført af forfatterne til et poetry slam-arrangement på Tietgenkollegiet torsdag den 1. september.

Konceptet til Ordstad  er skabt af Frederik Bjerre Andersen. Deltagerne var:

Se alle teksterne fra Ordstad på kortet herunder:

Vis Ordstad på et større kort