Med 16 gadeskilte og to store posters varmede ‘Ord i Vejen II’ Jægersborggade op med nye ord, sagt i gaden – og om den.

Projektet var en videreudvikling af ‘Ord i Vejen’, hvor jeg i begyndelsen af 2010 indfangede citater fra de forbipasserende i Jægersborggade og hængte dem op som 28 skilte – et sprogligt portræt af Nørrebros ‘Rabalderstræde’.

Men ligesom gadens facader, butikker og beboere ændrer sig, skal gadens sprog også forandres. ‘Ord i Vejen II’ både afdækkede og dækkede til, rev ned og byggede på i forhold til de 28 oprindelige sætninger. Noget var (næsten) som før, noget var helt nyt – og noget bestod af gamle ord, sat sammen på en helt ny måde.

Se et kort over Ord i Vejen II nederst på siden!

‘Ord i Vejen II’ bestod, da projektet blev præsenteret i december 2010, i alt af 18 sætninger, der kan opdeles i tre typer:

  • Sætninger fra ‘Ord i Vejen’, sat op i nyt layout og nogle gange i forkortet form.
  • Sætninger skabt af gæsterne på café Retro Nørrebro i Jægersborggade – kun med brug af ordene  fra de oprindelige 28 ‘Ord fra ‘Ord i Vejen’-skilte.
  • Sætninger indsamlet på Københavns Museum foran værket ‘NABOLAG’ – en væg medbilleder af beboere fra Jægersborggade, fotograferet i deres entrédør.

Med ‘Ord i Vejen II’ udstilledes Jægersborggade og gadens sprog igen, men nu tilsat flere lag.Nogle af de ‘oprindelige’ sætninger gik igen, samtidig med at andre af ordene blev fortolket af gadens brugere, og helt nye bragt til fra museumsgæster, der  oplever Jægerborggade fra en helt anden vinkel .

Projektet ‘Ord i Vejen II’ var en del af ”Gaden Finder Vej’, der siden 2009 har udnyttet uudlejede rum i Jægersborggade som arbejdsramme for arkitekter og kunstnere. Tak for hjælp til gadens andelsboligforening, A/B Jæger.

‘Ord i Vejen II’ er støttet økonomisk af:

Remiks på Café Retro

I forbindelse med projekt “Ord i Vejen II” fik jeg som beskrevet publikum på Café Retro Nørrebro til at remikse de sætninger, der blev brugt til skiltene i “Ord i Vejen”. (Læs mere om det her) og se billederne ovenfor fra den aften i Café Retro, hvor flere af de nye skilte-sætninger blev født – og hvor jeg også holdt foredrag om ‘Ord i Vejen’: