Lyrikkanonen blev startet i vinteren 2003 af mig og et par andre digtere omkring poesi-portalen digte.dk: Claus Høxbroe, Cecilie Barner Mathiasen og Karin Toft.

Formålet var at skabe et fælles navn, som vi sammen kunne arrangere oplæsninger og arrangementer under. På samme tid blev fællesskabet Koordinat også skabt af en række digtere fra digte.dk, og i årene forud havde gruppen Ord på Hjul fungeret som en art spoken word-boy band.

Den første konstellation holdt dog ikke længe. I løbet af det første år var en vis Mads Jarler indeover, inden digterfællesskabet i en længere periode bestod af mig, Claus Høxbroe, Jonathan Nielsen, Cecilie Barner Mathiasen og Anita Egelund.

This slideshow requires JavaScript.

Optrædener

Lyrikkanonen tilbød fra starten oplæsninger på folkeskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner, ligesom vi rendte kulturinstitutioner på dørene for at få lov at lege med sproget i deres regi.

I de første år optrådte Lyrikkanonen på blandt andet på Jazzfestival, Kulturhavn, Roskilde Festival, Københavns Hovedbibliotek, til H.C. Andersen-fejring i Odense og til modeshow på Vesterbro, samt på en række uddannelsesinstitutioner som Skolen på Herredsåsen (Kalundborg), Espergærde Gymnasium og Solrød Gymnasium.

I to sæsoner havde vi også vores eget show på spillestedet Stengade 30: Vild West Bøffel Sjow, som du kan læse mere om her.

Se den fulde liste over Lyrikkanonens arrangementer til dags dato.

Andersen & Nielsen

I 2005 ændrede Lyrikkanonen fornavn til Andersen & Nielsens Lyrikkanon – en naturlig følge af, at jeg og Jonathan fortsatte samarbejdet alene.

Siden da er det blevet til flere optrædener på blandt andet Roskilde Festival, Bogforum, Forum antikvariat, Folkekirkens Nødhjælp, Trinitatis Kirke, Teater Momentum i Odense og Literaturhaus i København samt tre shows på Kafkaféen i Café Teatret under navnet Løwerts Legathjem.

I 2008 lancerede vi desuden den smalle tøjkollektion P-SHIRT, som du kan læse mere om her.