Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bjerreandersen.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Lone Lone Lone - en fiktiv roman, faktisk - bjerreandersen

Lone Lone Lone – en fiktiv roman, faktisk

By 3. februar 2012 juli 4th, 2013 Litterær blog, Løse tekster

Jeg har tænkt på det længe, men aldrig fået det skrevet: Referatet til den fiktive (altså: ikke-eksisterende) roman ‘Lone Lone Lone’.

Men nu skal det så være, fordi Lars Bukdahl har offentliggjort tekst til tre af sine aldrig-udviklede fil, fordi Caspar Eric Christensen har udgivet fire fiktive filmtitler. Jeg kan til gengæld kun én fiktiv roman (ud over en helvedes masse lakse-bøger), og det er altså den her og den kommer her:

Lone Lone Lone

Referat: Hovedpersonen Henrik beretter skiftevist og gentagne gange om sit angiveligt nære forhold og personlige relation til tre Lone’r – henholdsvis forfatterne Lone Hørslev og Lone Aburas samt filminstruktøren Lone Scherfig.

Hver gang opbygges teksten grundigt med klare referencer til en af de tre Loners biografiske liv samt citater og detaljer fra Lone-personens værker. Men inden længe eskalerer fortællingen ud i klare overdrivelser, fejlreferencer og-eller simple indrømmelser, der underminerer Henriks beretning og hans påståede kendskab til den omtalte kvinde – hvorefter fortællingen gang på gang i en panisk, men dog virtuos, redning straks påstås at dreje sig om en af de to andre Loner.

Romanen ender efter adskillige forviklinger, intriger og selvmodsigelser på parkeringspladsen foran Føtex i Kalundborg, hvor de fire gennemgående karakterer støder korporligt sammen i et meta-sarkastisk-socialrealistisk hollywood-drama. Til slut søges såvel romanen selv som de tre kvinders samlede værkslighed effektivt og endeligt dekonstrueret ved hjælp af en fonetisk mimen af tonalstrukturen på et legetøjsklaver og opslag i en Dansk-Russisk ordbog efter tilfældighedsprincippet.

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen