Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bjerreandersen.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Inspiration #3: Pipilotti uden bibiletti - bjerreandersen

Inspiration #3: Pipilotti uden bibiletti

By 5. februar 2012 april 5th, 2014 Litterær blog

Min gode medblogger, bedre poesi-kollega og endnu bedre ven Jonathan Nielsen gjorde for en uge siden opmærksom på, at det virkelig VHS’et og Beatles-refrerende værk  I’m not a girl who misses much af video mv.-kunstneren Pipilotti Rist lå frit tilgængelig (og tilsyneladende helt lovligt) på Youtube. Også selvom værket fx kan/kunne beskues på PS1 i New York.

Nu kan har jeg så ved selvsyn (lørdag!) konstateret, at samme værk  kan ses på Louisiana i Nordsjælland. Der udstilles den ret outrerede video sammen med to lige så outrerede videoer af Pipilotti, nemlig You called me Jackie (med kunstneren på luftguitar) og værket Pickelporn (hvis titel egentlig meget godt beskriver indholdet…). 

Og – hov – alle tre Louisiana-værker er faktisk frit tilgængelige på Youtube, hvor Atelier Rist har lagt dem ud  i en promoverings-versioner i “low resolution” (som om – VHS-video ER low resolution….). Linkene er her:

Pickelporn
You Called me Jacky
I’m not the girl who misses much

Så hvis man er til mærkværdig VHS-videoinstallation behøves der altså ikke indløses billet til Humlebæk… det er der til gengæld måske andre grunde til at gøre. Som nu f.eks. nogen af Andreas Gurskys ekstrem-panoramaer og super-virkeligheder.

Join the discussion 2 Comments

 • Jonathan siger:

  Tilfældet er i sandhed ikke at kimse ad!

  Jeg foretrækker nu umiddelbart 80’er-VHS’en fremfor den mere spraglede og komplicerede billedæstetik der er 90’er-VHS’erne til del. Men det kan jo være at de skal ses i Nordsjælland for at folde sig ud!

  Ag,

  Jonathan

 • Jonathan siger:

  Det er sjovt med tilfældet. Er nu mere på 80'er-VHS'en end de mere spraglede 90'er-VHS'er, men det kan være man skal opleve dem i det nordsjællandske for at de folder sig ud!

  Ag,
  Jonathan

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen