Skip to main content

‘Hovedpersonen’ på liste for årets bedste bøger

By 11. januar 2011juni 4th, 2013Hovedpersonen, Litterær blog

Den danske litteratur-blogger og ditto studerende (i New York!) Morten Høi Jensen nævner ‘Hovedpersonen’ på sin liste over de bedste bøger (som han har læst, velsagtens) i 2010.

På hans blog ‘Litteraturen Lever’ optræder min lille debutbog sammen med vægtige navne som David Grosmann og Javiér Marías på listen over årets bøger 2010, og får følgende overvældende ord med på vejen:

”Harold Bloom har kaldet poetry slam kunstens død, men Frederik Bjerre Andersen, en velkendt stemme i Danmarks litterære undergrundsscene, vidner om det modsatte. Hovedpersonen, hans skønlitterære debut, bekendtgører en uundgåelig og original digters ankomst.”

Der er i øvrigt kun to andre danske udgivelse på hans liste, nemlig Flemming Roses debatbog ‘Tavshedens Tyranni’ og Thomas Borbergs digtsamling ‘Hesteæderne’.

Jeg er beæret. Men for at gøre godt bedre, er det i øvrigt ikke første gang, at ‘Hovedpersonen’ optræder på en årsliste. Hvedekorns-bestyrer Lars Bukdahl har tidligere indsat bogen på listen over 2010s vigtige poesi – og der står den skam endnu.

Join the discussion 2 Comments

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen