Gråt og godt – et tredje objekt

By 13. november 2011 oktober 12th, 2013 Litterær blog

I forlængelse af min omtale af to sorte objekter – Hvasselines t-shirt og Peter Laugesens dramatiske tekst – kommer her et tredje, og dog mestendels gråligt, objekt.

Langt om længe har jeg nemlig modtaget Michael Møllers ‘A Month of Unrequited Love’ på LP. Det er, i det format, en langspiller på seks sider, med 31 sange i alt, en for hver dag i maj måned (2011), hvor numrene ligeledes én dag ad gangen kunne downloades gratis fra projektets hjemmeside.

Ud over at passe med antallet af dage i maj, så runder Michael Møllers projekt også fint op på den gamle Magnetic Fields-bedrift ’69 Love Songs’ – 31 + 69 er som bekendt 100…

Sangene spænder mellem sagte guitar-klimpt over storladen sørgmodighed til regulær 80’er welschmertz, temaet selvfølgelig konstant den ugengældte kærlighed i alle dens afskygninger, fra folkeskoleflamme til domina-drømme.

Michael Møllers projekt modtog for ganske nylig en Danish Music Award for årets innovation, fordi hele udgivelsen af ‘A Month of Unrequited Love’ er finansieret af Møller selv og de fans, der var interesserede i at donere penge og få cd eller plade til gengæld. Michael Møller har tydeligvis styr på, hvad den slags kræver af sin bagmand – og har skrevet personlig dedikation i pladens indlæg samt takket samtlige LP-donorer (også mig…) på indercoveret. 

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen