Gode plugins til Google Chrome 2:2

chrome2

I de seneste blogindlæg har jeg skrevet om, hvorfor Chrome er min yndlingsbrowser, og om fire nyttige tilføjelser og plugins til Google Chrome.

Her kommer tre-fire tilføjelser til, som jeg selv bruger (eller: i hvert fald vedbliver at have installeret) i browseren.

Hvis du kender nogle andre fine, fede eller fornuftige Chrome-applikationer og værktøjer, så smid endelig en kommentar nederst her i indlægget!

turnoff

Turn off the lights

stefanvd.net/project/turnoffthelights

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Kender du det, at du prøver at se endnu en sjov kattevideo, men må misse med øjnene over det skarpe lys fra websidens hvide baggrund? Ok, måske ikke helt, men faktisk er Turn Off The Lights en glimrende tilføjelse, hvis du skal se videoer á over 30 sekunders varighed på nettet.
  Turn Off The Lights kan henlægge resten af browservinduet i mørke, når du afspiller video. Eller du kan vælge en særlig baggrund, tilføjelsen skal vise, mens du ser video. Eller, at videoens farver skal ”smitte af” som atmosfærisk lys rundt om videoen. Turn Off The Lights kan endda sættes til at fungere automatisk på enhver video, på bestemte video-sider – eller kun manuelt (en lille pære-knap i adresselinjen). Der er masser af indstillinger og muligheder og lege med – så mange at man måske glemmer overhovedet at få set de der sjove katte…
[/learn_more]

boomerang

Boomerang

Bommeranggmail.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  De to Boomerang-tilføjelser giver kun mening, hvis du bruger Gmail – men det giver i sig selv også ret meget mening, at du bruger Gmail, så lad os antage det…
  Boomerang kan udsætte afsendelsen af mails – og minde dig om at følge op på dem, du allerede har sendt. Skriver du fx en mail til chefen klokken 02, men vil helst skjule dine dårlige søvnvaner, så kan du med Boomerang indstille mailen til først at blive leveret klokken 08 næste morgen.
  Hvis du gerne vil have, at chefen svarer samme dag, kan du få Boomerang til at lægge beskeden øverst i din egen indbakke fx kl. 16, så du kan sende en reminder til chefen, inden du går hjem.
  Endelig kan Boomerang også fjerne en hvilken som helst mail fra din indbakke indtil et bestemt tidspunkt, så du kan bevare overblikket uden at se på de pt. irrelevante mails.
[/learn_more]

boomerangcalendar

Boomerang Calendar

Boomerangcalendar.com/

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Boomerang Calendar kan genkende dage og tidspunkter i dine mails – så hvis du modtager en mail med ”hej, skal vi mødes på tirsdag klokken 15”, vil Boomerang markere ”tirsdag klokken 15” som et link, du kan klikke på og oprette en aftale i Google Calendar med.
  Tilføjelsen kan også assistere med at planlægge aftaler med mange deltagere – Boomerang sender en mail til de inviterede med de tidspunkter, du har foreslået, og deltagerne kan melde tilbage i en lille formular (uden selv at bruge hverken Gmail eller Boomerang Calendar!). Lidt ligesom Doodle, bare integreret i Gmail.
  Boomerang Calendar har også en quick-møde funktion, hvor du fx kan bede om et møde til kaffe i København – hvorefter Boomerang Calendar selv finder et (synes den) passende kaffested i byen. Er du utilfreds, kan du få funktionen til at vælge et nyt sted, eller bare selv indtaste en kaffebar – smartheden skulle jo nødigt komme til tilbage i hovedet på dig som… en Boomerang.
  Begge Boomerang’er fungerer ved, at de lægger sig som ekstra knapper i Gmail, så snart du åbner mailprogrammet i Chrome-browseren (Boomerang-tilføjelserne findes i øvrigt også til Firefox…). Mange af funktionerne kommer dog først frem (igen, integreret som ekstra-knapper), når du opretter en ny mailmeddelelse.
[/learn_more]

qr

QR-kode fra url

The-qrcode-generator.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Har du nogensinde har brug for at lave ”robotbræk”-koder, som andre skal kunne scanne med en mobil.?Fx til en skattejagt for rigmandsbørn med egne smartphones, til en guidetur på et museum eller til reklamen for din blomsterbutik? Så har du en hurtig genvej her.
  Bare gå ind på den url, QR-koden skal henvise til, tryk på knappen og vupti – værsgo.
  QR-kode-applikationen kan også lave koder ud fra ren tekst. Erstat for eksempel url’en med teksten til kongesangen, opdatér, print QR-koden ud og hæng den op på en lygtepæl et sted, du synes trænger til lidt røg og damp…
[/learn_more]

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen 2017