Gode plugins til Google Chrome 1:2

Som jeg skrev om sidste uge, er Google Chrome efterhånden blevet både min og tilsyneladende også danskernes yndlingsbrowser.

Men Chrome er ikke ”bare” Chrome. Browseren kan gøres ret personlig og til næsten lige præcis den schweizerkniv, du selv har brug for. Det kræver bare, at du går på jagt i Chromes Webstore efter apps, udvidelser og plugins til Google Chrome.

Nedenfor er fire apps og tilføjelser, som jeg selv synes er nyttige – klik på læs mere-boksen under hver af dem for at læse min vurdering.

chrome1

Men at apps’ene er nyttige betyder (indrømmet!) ikke, at jeg altid selv får dem brugt.  De kræver, uanset hvor smarte de er, nemlig en lille ekstra indsats for at komme væk fra den usmarte vane, jeg er vant til; fx at orientere mig i nye tweets på twitter.com i stedet for i Tweetdeck.

Næste uge blogger jeg om tre tilføjelser mere, jeg også finder, fungerer godt med Chrome.

onetab

OneTab

One-Tab.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Faneblade i browseren er et fantastisk alternativ til, at hver side åbner i et nyt vindue. Men nogen gange så fantastisk, at jeg kommer til at åbne flere faner, end der har været samlet til noget fagbevægelsesmøde de sidste 50 år… Her har jeg både de sider åbne, jeg bruger lige nu, dem jeg brugte for lidt siden, i går og i foregårs, dem jeg har åbnet for at huske at se på dem, og… et par stykker til, mindst.
  Et klik på OneTab gemmer alle fanebladene ét faneblad, nemlig OneTabs. Her ligger de i en liste med url’er. Hver gang du bruger OneTab, dannes der en ny liste over de ”sammentrukne” faneblade, og efterhånden som du åbner url’erne igen, forsvinder de fra listen. Du kan åbne en hel samling af faneblade på én gang, eller bare åbne en hjemmeside ad gangen.
  OneTab har en del indstillinger , så du kan tilpasse det til dine behov – og du kan endda dele en samling url’er (eller: alle dine url’er!) som en webside.
[/learn_more]

pocket

Pocket

GetPocket.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Pocket er en fantastisk læse-app, hvor du gemmer de artikler, videoer og web-ting, du vil læse (eller: bare huske) senere. Jeg har skrevet en større beskrivelse af Pocket her.
  Med Chrome-tilføjelsen kan du med et klik gemme den webside, du er inde på, i Pocket. Så hvis du falder over en helt vild interessant kønspolitisk Politiken-kronik to minutter inden, du skal med toget, kan du med et klik overføre den til Pocket – og læse videre på fx din mobil.
[/learn_more]

Tweetdeck-Logo

Tweetdeck

Tweetdeck.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Der er utallige programmer til at holde styr på twitter for dig – og flere af dem er udemærkede. Tweetdeck har dog længe været en af de absolut bedste, og det har fået Twitter til selv at opkøbe start up’et. Det er Tweetdeck ikke nødvendigvis blevet bedre af (supporten for Facebook-opdateringer er fx lige blevet stoppet), men det er stadig en god app.
  Tweetdeck er en applikation, dvs. den bruger nærmest bare Google Chrome som ramme. I app’en logger du ind på din twitter-konto og kan så oprette lister over bestemte twitter-personer eller søgeord, du gerne vil have overblik over og holde ude af malstrømmen af andre tweets.
  Du kan selvfølgelig også selv bidrage med dine egne tweets fra Tweetdeck – og endda time dem, så du ikke behøver sidde foran tasterne, når dit nye skælsættende 142-tegns opus rammer offentligheden midt i en hektisk arbejdsdag.
[/learn_more]

Feedly_Logo

Feedly

Feedly.com

[learn_more caption=”Læs min beskrivelse”]
  Google Reader er blevet lukket ned  – og fra kulisserne har Feedly gjort sin entré som en af arvtagerne.
  Jeg har selv kun fået brugt Feedly sporadisk, men det virker som en lovende RSS-læser, der endda har en fuldstændig smertefri importfunktion fra Google Reader. Udseendet er lækkert, meget mere lækkert end Google Reader faktisk, og så findes Feedly endda også som app til smartphones.
  I Google Chrome er Feedly kun et link til Feedly.com, men for mig er det en glimrende måde at huske at bruge RSS-læseren på. Tilmed virker det jo temmelig logisk fortsat at have en RSS-reader installeret i browseren, og ikke fx ved siden af. Det er trods alt i browseren,  jeg surfer efter nyheder og blogindlæg – og der giver Feedly så et glimrende overblik over, hvad der er skrevet på de sider, jeg følger fast.
[/learn_more]

Flere apps følger næste uge…

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen 2017