Fem barokke tweets – mit bidrag til ØK no.52

By 12. juni 2011 april 5th, 2014 Litterær blog

Sådan en helt almindelig pinse-lørdag fik jeg i dag – lidt overraskende – nyeste nummer af tidsskriftet Øverste Kirurgiske ind ad brevsprækken (dvs. i praksis i brevkassen i stueetagen…). Overraskende fordi jeg personligt aldrig troede, det skulle komme så vidt; at det rent faktisk ville udkomme…

…og at jeg dermed har fået min debut i Øverste Kirurgiske.  ØK no. 52 har neo-barokken som tema og mit bidrag består i fem barokke tweets, altså twitter-beskeder. De nok så neon-moderne twitter-beskeder kan per definition kun være 142 tegn lange, men i barokkens ånd er mine fem tweets naturligvis svulstigt meget længere.

De fem, trods alt små, tekster er iøvrigt hver især dedikeret til henholdsvis de spanske barok-digtere Gongora og DeQuevedo, til den danske barok-tidige sprogforsker Peder Syv, til Monarch-cafeteriet ved E47 i Karlslunde og til det britiske kongehus, der rent faktisk er på twitter.

Blandt de øvrige bidragydere i Øverste Kirurgiskes barok-nummer er Knud Steffen Nielsen, Nikolaj Zeuthen, Irmelin Henriette Carla Prehn, Sternberg, Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl.

Tidsskriftet koster 85 kroner i løssalg og er noget billigere i abonnement…

 

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen