Farvel til lyrikkanonen.dk


Efter otte-ni år med domænet lyrikkanonen.dk i min portefølje er det nu slut: lyrikkanonen.dk er lukket ned – og resterne af sitet kan kun ses på bjerreandersen.dk/lyrikkanonen.

Nogen ville kalde det slutningen på en æra i mit beskedne littterære virke. Andre – deriblandt mig selv – vil bare sige, at alt er ved det gamle. Men på en ny måde.

Tilbage i 2001-2002 var jeg med til at starte Lyrikkanonen. Med skiftende held og besætning stod det navnkundige digterfællesskab i årene frem bag en række optrædener, der skulle gøre litteraturen underholdende. Ikke mindst P-Shirt-projektet, showrækken Vild West Bøffel Sjow på Stengade 30 og forrige års Løwerts Legathjem på Café Teatret står tilbage som noget virkelig mindeværdigt i min hukommelse.

De sidste mange år var Lyrikkanonen kendt som Andersen & Nielsens Lyrikkanon. Nielsen og jeg skal allerede ses og drikke øl på fredag, så det er bestemt ikke uvenskabelighed, der lægger Lyrikkanonen ned. Snarere er det tid – for både Andersen og Nielsen har masser af andet at se til og slår i den grad begge deres folder i det litterære landskab.

Du kan fremover stadig følge mine udskejelser her på bjerreandersen.dk. Jonathan Nielsens anbefalelsesværdige blog finder du på dethvidec.blogspot.com.


Skriv en kommentar