Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bjerreandersen.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Det ligner en lektør... - bjerreandersen

Det ligner en lektør…

By 1. marts 2010 februar 14th, 2014 Hovedpersonen, Litterær blog

Der er stadig en uge til, at min debutbog, Hovedpersonen, udkommer.

Men på bibliotek.dk er ‘Hovedpersonen’ allerede mulig at søge frem – medsamt en beskrivelse, som hverken jeg eller forlaget står bag:

Prosalyriske tekster der med krimien som skabelon arbejder med billeder og ord der gentages, varieres og forskyder sig i forhold til hinanden og efterlader et tvetydigt indtryk af hvad virkelighed og sandhed er

Det ligner begyndelsen på en lektørudtalelse – den vurderende beskrivelse af en bog, som bibliotekerne ofte bruger som rettesnor for deres indkøb.

OPDATERING 4/3: Som det ses i kommentaren fra Hanne Ekström, DBC, nedenfor, er der ikke tale om lektørudtalelsen, men om bibliotekernes katelogisering. Sådan en tekst vidste jeg, med min manglende bibliotekaruddannelse, ikke fandtes. Men jeg må sige, jeg synes, den rammer plet.

Om lektørudtalelsen overhovedet er længere end det citerede, ved jeg  ikke. Men det håber jeg da – ligesom jeg også håber, den ender positivt. Ligesom ‘Hovedpersonen’ gør det.

Join the discussion One Comment

  • Hanne Ekström siger:

    Det du kan se på bibliotek.dk er katalogiseringen af bogen, som er foretaget på DBC. Den tekst du fremhæver er ikke en lektørudtalelse, men en indholdsbeskrivende note, der er en del af katalogiseringen. Der bliver udarbejdet en lektørudtalelse, som vil foreligge i uge 10. Dit forlag vil modtage en kopi af den i slutningen af uge 10.

    Mvh

    Hanne Ekström, DBC

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen