Dagbog fra Ørslev Kloster, 131210


IMAG0182.jpg

Nu er jeg taget på skriverefugium igen – kun tre måneder efter sidste ophold og med samme idé i hovedet. Blot med den forskel, at sidst gik mit ophold ud på at få lavet et plot for bogen – denne gang er missionen at skrive, skrive, skrive.

En del af mandag gik med transport – det tager fem en halv time fra København til Skive-egnen, hvor Ørslev Kloster ligger, smukt mellem bølgende nordmidtjyske bakkedrag. Alligevel fik jeg brugt transporttiden fornuftigt, nemlig på at færdigskrive en sms-novelle, der forhåbentlig udkommer på forlaget Sms-Press. Mere om den en anden gang.

Når man (jeg) første gang træder ind i et rum, et koncept, taget tilvænningen lidt tid. På Ørslev Kloster skulle jeg eksempelvis finde ud af, hvor jeg fik sengetøj fra, hvor jeg skulle lægge mine madvarer, hvilke rum, jeg måtte færdes i osv. Processen forlænges og besværes af, at man (jeg) helst ikke vil begå de første, sædvanlige fejltagelser og blotte særhederne– åbne forkerte skabe og døre, lave aftensmad usandsynligt sent på aftenen etc. – mens andre ser på. Ergo må man operere der, hvor der ingen mennesker er.

Men nu har jeg for længst vænnet mig til Ørslev Kloster. 30 minutter efter ankomst havde jeg pakket alt ud, lagt tøj og mad på plads, redt seng og lagt klementiner i skålen på bordet i Det Lavloftede Værelse, som jeg igen har valgt at bo i. Klokken 16 var jeg parat og i gang med at skrive, og det blev faktisk til tre mere eller mindre færdige tekster samt en del gode tanker, inden jeg tumlede i seng tolv timer senere, klokken 03.

,

Skriv en kommentar