Color circle triangle line / Farve cirkel trekant streg – en skitsebog


Color circle triangle line er lavet ud fra en Sketchbook: The Sketchbook Projekt lader kunstnere (og egentlig: hvem som helst) udfylde en skitsebog med indhold – og bogen indgår herefter i projektets store (skitse) bogsamling i Brooklyn, New York.

Det var også lige præcis der, jeg købte min egen Sketchbook i maj 2014. Og der, jeg straks begyndte at tænke over, hvad jeg dog skulle fylde den ud med, inden jeg sendte den retur over Atlanten inden min deadline i marts ’15.

Svaret blev farvet pap i rød, gul, blå og grøn. Og cirkler, trekanter og streger (eller: striber). Samtlige kombinationer af farvede baggrund og hver af de tre former, samt fire sider med baggrunde alene, giver de 32 sider, bogen består af.

Hertil kommer nogle små simple, men forviklede tekster på engelsk: om offentlig transport, mars, skove, barndomsminder, drømme, mountainbiking … og frygten for, at du er blevet spist af en haj …

Da jeg var færdig med hæftet på engelsk, scannede jeg det og satte teksterne ind, oversat til dansk. Det kan du downloade her. Nedenfor kan du også se ingredienserne i det koncept, jeg har opbygget bogen efter.

Ingredienser:

Sketchbook: 34 sider (32 + inderside af omslag)

4 farver papir: gul, rød, blå, grøn

Tekster, der svarer til hver sides form og farve. Fx rød baggrund med blå trekant: “I would like to come down to shore and see you swim, but I’m afraid you’ve been eaten by sharks” etc.

Kombinationer:

Square: sider med rene farver (4)

Circle: alle kombi af baggrunde med en farvet cirkel på (12)

Triangle: alle kombi af baggrunde med en farvet trekant på (12)

Line: alle kombi af striber: gul-rød, gul-blå, gul-grøn, rød-blå, rød-grøn, blå-grøn (6)

,