Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bjerreandersen.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Billeder fra Lyd + Litteratur - bjerreandersen

Billeder fra Lyd + Litteratur

By 22. maj 2010 april 5th, 2014 Hovedpersonen

Kristi Himmelfartsdag optrådte jeg og Gustav Niepoort til åbningsaftenen på Lyd + Litteraturfestivalen i Århus. Min debutbog ‘Hovedpersonen’ blev opført med mig på ord, HTC-telefon og tromme, og Gustav Niepoort på pedaler, filtre, knapper, keyboard og guitar.

Det er den unge, glimrende fotograf Søren Georg, der har taget billederne af vores optræden.

Andersen + Niepoort havde virkelig sat os i selen til aftenen. Det var første gang, vi skulle optræde 45 minutter med musik og oplæsning af min bog, ‘Hovedpersonen’. Forud for afgangen fra København havde vi brugt flere dage i studiet på at forberede os.

Vores optræden gik også rigtig godt, synes vi selv. Publikum klappede behersket, da vi stod i spotlyset efter tre kvarters intensiv optræden – men tilskuerne havde på det tidspunkt også overhørt i alt fire timer med oplæsning, sang, rap og musik, kredsende om litteraturen. Men klap betyder trods alt bekræftelse, så derfor var Gustav og jeg en smule matte, da vi krydsede Mejlgade fra Musikcaféen og gik på Café RizRaz.

Her vendte stemningen dog pludselig: ‘Hey, var det ikke jer, der lige optrådte?’, spurgte en pige, der kom ind ad døren. ‘Det var SÅ fedt’, fortsatte hun, nærmest før vi havde fået bekræftet vores identitet. Mens hun fortsatte med sin begejstring, kom hendes kæreste ind ad døren og lagde ros på ros. Kæresteparret havde godt nok heller ikke nået at høre alle de foregående optrædender og havde ørene helt slået ud under ‘Hovedpersonen’. I en sådan grad, at de næsten kunne citere fra bogen.

Jeg havde faktisk først svært ved at tage det seriøst, så begejstrede var de for vores optræden. Flere gange tænkte jeg ‘det er en syg practical joke, de har lært det hele udenad for at tage pis på mig’ – men hvis det var en joke, vil jeg gerne lade mig narre. Selvom jeg har optrådt flere år med poetry slam og også høstet verbal anerkendelse fra publikum dér, har jeg aldrig oplevet noget som det her, hverken i styrke eller betydning.

…og det betyder rigtig meget. Nu har jeg en lille, krøllet seddel med ordene ‘your biggest fan’ på den  ene side og ‘Tak for en rigtig god oplevelse + inspiration til maleri’ på den anden. Kvinden er nemlig maler.

[geo_mashup_map height=”200″ width=”300″ zoom=”13″ add_overview_control=”false” add_map_type_control=”false”]

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen