Warning: Creating default object from empty value in /var/www/bjerreandersen.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
19 tweets til Felice – remix af Kafka i Slagtryk - bjerreandersen

19 tweets til Felice – remix af Kafka i Slagtryk

En ung Franz Kafka. Kilde: http://www.zeno.org - Zenodot Verlagsgesellschaft mbH (CC)

En ung Franz Kafka. Kilde: http://www.zeno.org – Zenodot Verlagsgesellschaft mbH (CC)

I dag publicerer webtidsskriftet Slagtryk (i sig selv dybt anbefalelsesværdigt!) min nye tekst ”19 tweets til Felice”

Teksten er skrevet til tidsskriftets tema ”Brev i April”, der i sig selv er en henvisning til Inger Christensens 1979-digtværk af præcis samme navn, men som i en bredere kontekst stiller spørgsmålet: hvordan ser et brev egentlig ud anno 2014?

”19 tweets til Felice” er mit bud – en gang twitter-litteratur skrevet ud fra, henover og videre endnu ud fra Franz Kafkas præcis 100 år gamle breve fra april 1914 til hans (had/)kærlighedsromance Felice Bauer.

Du kan læse teksten lige her!

Franz og Felice kommunikerede intensivt; ikke mindst førstnævnte sendte rastløse breve og kunne ikke tåle at vente mange timer på svar. Jeg har forkortet og fortættet i de dele af ”19 tweets …”, der kommer fra Kafkas hånd, men essensen er den samme:

Tingene bliver bedre. I dag ventede jeg kun fire timer på dit svar.

… er således ikke en utålmodighed anno 2014, men anno 1914. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange gange Kafka ville kunne nå at rykke Felice for svar, hvis de to rent faktisk havde kommunikeret via sms eller direkte twitter-beskeder.

Og så er det vel nærmest overflødigt at nævne, at hver af de 19 tekst-bidder er højst 142 anslag. Længere kan et tweet nemlig ikke være, uanset om man hedder Kafka eller Andersen …

Skriv en kommentar

© Frederik Bjerre Andersen